Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Ornamental Hairpin


I en kurort i bergen samlas en blandad skara människor med olika bakgrunder och personligheter men med ett gemensamt; sin önskan att få stanna. Besökarna inkluderar bl a en argsint professor, en mystisk kvinna från Tokyo och en soldat som är där som konvalescent. Filmen bygger på en novell av Masuji Ibuse.


Originaltitel Kanzashi
Regissör Hiroshi Shimizu (I)
Manus Kihan Nagase
Genre 40-tal, Drama
Skådespelare Chishû Ryû, Shinichi Himori, Kinuyo Tanaka, Hideko Mimura, Tatsuo Saito, Takeshi Sakamoto, Hiroko Kawasaki, Masayoshi Otsuka, Kanji Kawahara, Tsuneo Osugi, Munenobu Yui, Koji Matsumoto, Jun Yokoyama, Kayoko Terada
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 25
Filmnummer 62554

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


pufred
2015-07-15
Japansk 40-talsfilm. Intressant om livet på en kurort. Professorn klart bäst. Men storyn om han som kliver på en hårnål i badet och sen tillbringar resten av filmen med att gå på kryckor och lära sig gå igen är helt ologisk, och vems är ungarna? Fint filmad, små vardagliga petitesser men underutvecklade karaktärer.
Sznax
2012-05-05
Shimizus klart bästa film, mycket tack vare inkluderandet av Ryu och Tanaka. Väldigt snyggt filmad och miljöbeskrivningarna är som vanligt oerhört fina. Här finns dessutom en extraordinär känsla mellan karaktärerna. Hade gärna sett den längre, för mot slutet blir det lite avhugget. Betyg 7.2
goeran
2008-06-11
En mycket välgjord och stämingsfull berättelse om några människor som för en kort tid tagit sin tillflykt till en kurort på landet. Kinuyo Tanaka är bäst i rollen som den mystiska Emi men även Chishu Ryo som soldaten Nanmura och Tatsuo Saito som professorn är mycket bra. Det är intressant att se att Chishu Ryo för en gångs skull spelar en person i sin egen ålder och inte någon som är betydligt äldre.