Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Orca - djupets hämnare


En fiskare, Nolan, misslyckas med att fånga en späckhuggare och lämnar henne att dö i vattnet. Späckhuggare, får vi veta, har bara en partner som de lever med hela livet. Förvirrad och tyngd av sorg, blir hannen desperat efter hämnd på Nolan.


Originaltitel Orca
Alternativ titel Orca: Killer Whale, Mördarvalen
Regissör Michael Anderson
Manus Luciano Vincenzoni, Sergio Donati
Genre Drama, Action, Thriller, Skräck, 70-tal
Skådespelare Richard Harris, Bo Derek, Keenan Wynn, Robert Carradine, Charlotte Rampling, Will Sampson, Peter Hooten, Scott Walker (I), Wayne Heffley, Don 'Red' Barry
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 412
Filmnummer 5593

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Raimo_1985
2015-05-20
Ganska fånig och tråkig film om hämndsugna späckhuggare som ger jägare vad de förtjänar. Inte mycket action dock, mest babbel och bekymrade ögon. Godkänt men den är ganska dålig.
Dele
2014-12-04
En extremt fånig handling räddas av musiken, fotot och visst underhållningsvärde.
Kurijakin
2014-09-19
Ja, nog för att det är en kultfilm, men scenen när huset som är byggt på stolben rasar ner i vattnet är ett snäpp för mycket. Om valen precis lyckats spränga halvan stan borde man kanske inte vistats i ett hus som står mitt vattnet på stolben. Rent sunt förnuft.
Djason
2014-04-07
Film som var populärt att göra under denna tid, alltså djur som går bärsärk mot människor, här har vi en späckhuggare, men även film med haj, piraya, alligator, grizzlybjörn och minns jag inte helt fel även vildsvin fanns på agendan under 70 och 80 talet. Denna film är helt ok men utan att glänsa. Känns mest barnsligt men man får ju se många gamla kända ansikten i filmen iaf.
Dutch
2013-09-14
Willy som skitsmart psykopat som är ute efter hämnd på Richard Harris, han skyr inga medel och spränger hela hamnstaden...ja ni hör själva, det här är inte så bra.

2013-05-12
Hajen, fast mer däggdjurlikt, och bara helt vanligt dålig.
Retard_Messiah
2013-01-12
Nu har jag sett filmen "Orca - The Killer Whale" som jag inte sett på många år eftersom jag bara haft den på vhs tidigare. Den var bättre än jag vad jag mindes. Filmen har stora kultskådiaar som Richard Harris, Charlotte Rampling och Bo Derek i huvudrollerna. Historien är ganska enkel. Kaptenen på en båt (Harris) råkar av misstag döda en Späckhuggares livskamrat som är gravid. Späckhuggaren vill hämnas. Så det blir en blandning av "Hajen" och "Rädda Willy" som man bjuds på. Väldigt spännande att följa kampen mellan kaptenen och Späckhuggaren. Välgjort är äventyret också trots att den är från 1977. Mycket fakta om Späckhuggare stämmer i filmen och den är väldigt snyggt filmad med många undervattens bilder osv. "Orca - The Killer Whale" kan starkt rekommenderas.
StureStenhög
2012-09-24
Underlig film det här. Fånig, men lite intressant också. Till en början blir jag lite förvirrad av att man bygger upp en bad guy och sen verkar förvänta sig att publiken ska hålla på honom. Jag inser dock snart att det faktiskt är den sortens gråzoner som jag ofta brukar efterfråga, och man lyckas faktiskt balansera den delen av filmen ganska bra. Men samtidigt går det ju inte att ta det här på allvar, och filmen är både dum och allmänt b-ig. Med tanke på situationen, varför väljer karaktärerna att bo i ett hus med pelare ner i vattnet? Och även om det alltid är kul att se Will Sampson, så blir det verkligen pinsamt stereotypt när han ska spela en indian som går runt och förmedlar gamla visdomar från sina förfäder. Problemet är helt enkelt att man inte fläskar på med tillräckligt mycket underhållning för att det ska funka som dumunderhållning, samtidigt som filmen är för dum för att fungera som nåt annat
Xenox
2012-07-24
Ganska bra för sin ålder. Svag trea.
Ondskapt
2011-07-30
Finfin djurskräckis med en riktigt grinig späckhuggare i monsterrollen. Känns inte för mycket som en Hajen-rip, har ett par egna grejer att komma med och hämndmotivet funkar tusen gånger bättre här än i Hajen 4. Fräna attackscener och ett bra tempo gör den här klart sevärd för oss som gillar att titta på när elaka djur får härja.
Visa äldre kommentarer »