Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Operation Finale


Femton år efter andra världskrigets slut förs hemliga agenter samman för att leta rätt på den ökände förintelsearkitekten Adolf Eichmann.


Originaltitel Operation Finale
Alternativ titel Operation Eichmann
Regissör Chris Weitz
Manus Matthew Orton
Genre Drama, Thriller, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Oscar Isaac, Ben Kingsley, Mélanie Laurent, Lior Raz, Nick Kroll, Michael Aronov, Ohad Knoller, Greg Hill, Torben Liebrecht, Michael Benjamin Hernandez, Joe Alwyn, Greta Scacchi, Peter Strauss, Haley Lu Richardson, Pêpê Rapazote, Rainer Reiners
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 200
Filmnummer 129842

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


PeterTheW
2021-04-18
Välgjord och bra men inte helgjuten.
Dream
2019-12-14
Adolf Eichmanns 2 söner som gick i samma fotspår som sin far trots krigets slut samt vetskapen om sin fars synder, men trots allt ändå tror mer på honom än sanningen är intressantare än själva historien om Adolf Eichmanns gripande. Så det är synd att filmen inte fokuserar mer på sönerna helt enkelt. Betyg 3.
Ghostface
2019-05-08
Rätt ljummen film, inte tillräckligt spännande under själva historien med kidnappningen, tillbakablickarna användes för mycket som förtydliganden. Filmen står inte på egna ben.
mammene
2019-05-02
Välspelat och verkar ha de verkliga händelserna i botten, antagligen kryddad med lite dramatik, det må vara hänt. Man skyndade inte på, utan det gavs tid att blicka in i den svala Eichmanns psyke, som spelades mycket bra av Ben Kingsley. Stark trea.
gjoob
2019-04-14
Blixtrar till ibland, men för det mesta förvånansvärt (med tanke på ämnet) tråkig. Och innehållsmässigt är den ganska tunn, i synnerhet om man har Hannah Arendts mästerverk Den banala ondskan någorlunda färsk i minnet.
Gyllenbock
2018-10-20
Inte så pjåkig, det hela känns ganska trovärdigt. Ändå rätt otroligt att han lyckades hålla sig undan i 15 år efter att kriget tagit slut.
Dutch
2018-10-10
Den håller sig väldigt väl till sanningen, inte så mycket fiction som Fanny nedan påstår.
Murvel48
2018-10-09
Filmer om välkända verkliga händelser brukar inte bli några höjdare men den här var klart sevärd tack vare Ben Kingsley och för att dom verkar ha skarvat storyn ganska ordentligt med dialog och dramatik.
V70
2018-10-09
Snygg och påkostad men märkligt schablonmässig.
stgurgel
2018-10-08
Dialogtung och eftertänksam film av bästa sort
Visa äldre kommentarer »