Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Ong Bak - The Muay Thai Warrior


Hårt tränad i den klassiska thailändska kampsporten Muay Thai, får tempelpojken Ting i uppgift att återvinna sin bys allra heligaste symbol som stulits av gangsters från Bangkok. Fredlig, men dödlig, ger sig Ting ut på jakt i storstadsdjungeln.


Originaltitel Ong Bak
Alternativ titel Ong-Bak: Muay Thai Warrior, Muay Thai Warrior
Regissör Prachya Pinkaew
Manus Prachya Pinkaew, Panna Rittikrai
Genre Kriminalare, Action, Äventyr, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Tony Jaa, Petchtai Wongkamlao, Pumwaree Yodkamol, Suchao Pongwilai, Chatewut Watcharukhun, Wannakit Sirioput
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3158
Filmnummer 16510

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av
Thailand är inte det första man tänker på när man ska förknippa ett land med film. Trots att det saknas storfilmer har det ändå producerats ett par pärlor från det landet. Vissa överrasknin...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av entalpi
Kampsportsfilmer har som många säkert vet ofta ett väldigt tunt manus. Den här typen av filmers styrka ligger i regissörens förmåga att få koreografin i de ofta mångtaliga slagsmålsscenerna ...   Läs mer »

Kommentarer


djonipony
2023-08-06
Svag 3:a. Såklart balla fighter och stunts, men det hade gärna fått vara Något mer. Kan leva med serietidningskänslan av komiskt onda skurkar, dubbla repriser på massa hopp och sparkar, simpel intrig och tom att massa saker "råkar" vara i vägen när Tony kutar på smågatorna. Hade behövts spänning (som i the Raid-filmerna) för högre betyg.
Adoniram
2021-02-18
Sicken smörja.
dudson
2020-07-05
En Xtremt blahaj story som man sett x...antal gånger förut. Filmens styrka är såklart Tony- Jaas grymma fighting. Snyggt/brutalt filmat rätt av. Sen coolhets poäng till den helt sinnes-rubbade dubbningen från thai/ heeheee)
Zebulonm
2018-11-01
Sköna fightingscener...
Redfield4ever
2016-07-28
En helt OK film som med jämna mellanrum flexar sina koreografimuskler och får en att skrika av glädje. Narrativet är svagt, men jakt och fightscenerna är fantastiska.
Count_Duckula
2014-08-28
Men Björkman, det är en komedi?
Björkman
2014-05-30
Bra och snygg kampteknik av huvudpersonen, men i övrigt är det inte mycket att hurra för. Manuset haltar, produktionen känns ofta billig och vissa skådespelare är måttligt bra. Dessutom är det löjligt många gånger som skeenden i filmen inte känns trovärdiga när det kommer till flyktscener och dylikt - tänk er att en person springer rakt fram på en gata och det HELA TIDEN dyker upp saker mitt i hans väg, antingen saker som backar/kör ut framför honom eller saker placerade supercentralt på gatan, allt för att han ska kunna göra så snygga hopp över, glidningar under etc. som möjligt. Det blir lite tröttsamt efter ett tag. Svag tvåa.
spielmitmir
2013-10-07
Grymt snygga fight- och stuntscener! Det är ju dem som gör filmen, men det är väl därför man ser en sån här film? En hel del självdistans också, vilket är uppfriskande. Tuk-tuk-rallyt är underbart. Lite tunt manus, därför blir det bara en trea, hade gärna gett mer.
Vitus
2013-01-23
Jaas bästa film.
Emsisa
2012-07-31
Helt OK film... en del snygga fighter-scener här och där, men annars inte särskilt märkvärdig.
Visa äldre kommentarer »