Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Ondskans redskap


Nyligen utskriven från ett sjukhus efter självmordsförsök, flyttar en fotomodell in i ett mystiskt hyreshus; hennes nya grannar är minst sagt excentriska och växlar mellan att vara gästfria, obehagliga och underliga. När hon beklagar sig för hyresvärdinnan får hon veta att endast en person till bor i huset, en präst som aldrig lämnar lägenheten och ständigt sitter stirrandes ut genom sitt fönster. Personerna hon träffat återfinns i polisens register, som döda mördare..


Originaltitel The Sentinel
Regissör Michael Winner
Manus Michael Winner, Jeffrey Konvitz
Genre Drama, Thriller, Skräck, Mysterium, 70-tal
Skådespelare Chris Sarandon, Cristina Raines, Ava Gardner, Christopher Walken, Burgess Meredith, Martin Balsam, John Carradine, José Ferrer, Eli Wallach, Jerry Orbach, Beverly D'Angelo, Jeff Goldblum, Sylvia Miles, Deborah Raffin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 159
Filmnummer 10324

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


ItalyErik
2022-11-02
Stämningsfull 70-talsrysare med några verkligt läskiga scener. Inte i den absoluta toppen, men nära.
lrenner
2014-12-20
Aldrig läskig. Superkristen. Suck.
Gordyal
2014-04-23
Tung ensemble i denna stabila och effektiva skräckis på klassiskt tema. (9/15)
karlmats
2013-03-25
Jävligt b men ändå ganska stämningsfull och stundtals underhållande rulle. Raines funkar blandat i huvudrollen och skådespeleriet är väl rakt igenom under all kritik, dock väger det ju upp lite att man i småroller kan spotta både Jeff Goldblum, Tom Berenger och Christopher Walken. Religiösa inslag i skräckfilmer är ju vanligt förekommande men jag måste säga att när det blir organiserad kristendom i centrum så vill man ju ta fram kräkstickan lite grann. Lesbianer verkar likställas med mördare och det är ju svårt att inte känna av kyrkans unkenhet, speciellt i skenet av det nyligen genomförda påvevalet. Scenerna i huset blir stundtals väldigt stämningsfulla och det är ju lite roligt (eller tragiskt) att det är en massa riktiga freaks som väller fram i slutet. Sen måste man ju bara nämna den fantastiska katten som i sann sälanda får ha ett eget födelsekalas med partyhatt och allt för att sedan svina sönder den stackars undulatjäveln, hur kan man ogilla en film med ett sådant inslag? Det får bli en stark 2a.
kanemura
2013-03-19
Trevlig 70-talsrysare! Inte alls lika bra som Changeling och Huset Som Gud Glömde, men klart godkänt. Litet italiensk i sin våldsamhet. Lägg gärna märket till en hunkig, ung Tom Berenger som dyker upp otroligt snabbt i slutet.
ziferN
2013-03-13
Tja, till viss del var filmen lite smått spännande och intressant men å andra sidan så var den också lite seg för min del. Filmen började ändå hyfsat med lagom härlig 70-tals stämning och härliga NY-miljöer men som jag nämnde: segheten drar ner filmen för mig och storyn var lite förvirrande i början måste jag nog säga. Den hoppade från tid till tid utan förklaringar men slutet måste jag säga att jag fann lite intressant. Rosemary's Baby har varit en inspiration här, det märks. Men jag är ledsen, det blir en stark tvåa.
Bumbi78
2013-02-24
Winner kunde tydligen göra rysare också! Stämningsfullt som det ofta var på 70-talet och härliga New York miljöer. Står och tuggar ibland, men räddas av några genuint otäcka scener, speciellt mot slutet. Som fler skrivit finns här mängder av mer eller mindre kända ansikten. Walken hade typ en replik, Tom Berenger en halv.
Kriffot
2012-03-21
Oväntat bra! Underliga vändningar och ett rafflande slut!
idd
2012-03-20
sjukt snygg, spännande å stämningsfull! alla hästar i stallet! alla koppar i skåpet! ladda ner å titta nu!
schramm
2010-08-30
Rätt seg och långdragen på sina ställen, men räddas av massor med kända ansikten som dyker upp. Finalen är dessutom så creepy att nästan allt blir förlåtet!
Visa äldre kommentarer »