Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4
av 5

Once Upon a Time in America


Berättelsen om några gangsters i New York och deras liv från barndomen i början av 1900-talet fram till 1960-talet. I centrum står Noodles och Max och det komplexa band som binds dem emellan.


Originaltitel Once Upon a Time in America
Regissör Sergio Leone
Manus Leonardo Benvenuti, Piero De Bernardi, Enrico Medioli, Franco Arcalli, Franco Ferrini, Sergio Leone
Genre Drama, Kriminalare, 80-tal
Skådespelare Robert De Niro, James Woods, Elizabeth McGovern, Joe Pesci, Burt Young, Tuesday Weld, William Forsythe, Treat Williams, James Hayden, Danny Aiello, Richard Bright, Darlanne Fluegel, Larry Rapp, Richard Foronjy, Robert Harper, Dutch Miller, Gerard Murphy, Amy Ryder, Jennifer Connelly, Scott Tiler, Rusty Jacobs, Brian Bloom, Adrian Curran, Mike Monetti, Julie Cohen
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8611
Filmnummer 4078

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av rockposer
Jag har alltid varit fascinerad av maffian och dess historia. På något sätt så dras jag till karaktärerna i maffiafilmer såsom Gudfadern, Goodfellas och Casino, trots att jag på alla sätt och ...   Läs mer »

Kommentarer


Dream
2023-08-20
Kom en hel del sådana här maffia rullar då. men den här blir dock rätt seg ibland.
Spook
2022-09-29
Stör mig att de ser våldtäkt som något normaliserat...
Rele
2022-03-29
Jag har kollat igen den här gangsterfilmen och nu måste jag korrigera ner betyget till en trea.
Commandante
2022-01-28
Jag gillar verkligen de delar av filmens berättelse som blickar bakåt. Tyvärr är delen som behandlar huvudpersonen i nutid väldigt tunn. Det värsta efter att ha tittat på en nästan fyra timmar lång film är att slutet bara är jättekrystat och fånigt.
Bumbi78
2021-09-26
Episk bara för att det verkar förutbestämt att den ska vara just episk. Det finns delar i den här maffiastoryn som både funkar och är bra, precis som en stor del av den snygga scenografin. Mitt bekymmer är att den var tråkig. Ändlösa långa tagningar bland karaktärer man inte bryr sig ett skit om. Längden på filmen spelar mindre roll, det vet man sen Leones tidigare och mycket bättre filmer.
Supernaut
2018-10-23
Ett mästerligt epos är väl egentligen enda sättet att beskriva den här. Kanske färgad av nostalgi men jag finner den fantastisk.
LeeKirby
2018-03-30
Ord kan inte beskriva filmen, se den!
Zok
2017-07-29
En stabil film, men för lång tycker jag. Den tappar tempo andra halvan.
Pava
2017-02-18
Första "halvlek" är pärla. Sen sjunker den med full kraft under den andra halvan, på alla plan. Synd på en sådan god start!
Starkbröl
2017-01-12
Ett försök att göra episk film av -- judisk gangstermaffia! Håller helt med Manko: filmen gullar med de fruktansvärda människorna men i det stora hela visas det upp hur coola liv de lever. Offret möter sin våldtäktsman efter många år och bara "hej, oj, där är du ja" (det är för övrigt, för att rätta en tidigare kommentar, "bara" en våldtäkt i filmen). I övrigt är det helt enkelt inte så intressant tycker jag. De karaktärer man skulle kunna intressera sig för eller som skulle kunnat göras intressanta, framför allt de kvinnliga vars motivationer framstår som totalt obegripliga, får aldrig utvecklas. Nästan fyra timmar och efteråt undrar man vad man har använt tiden till. Den enda rimliga storyn jag hittar är den om "en man som försöker vara i alla fall halvhederlig i en våldsam värld och vad det leder till för honom och för de som styrt honom" men det räcker verkligen inte. Det funkar heller inte riktigt med flashback-kronologin: det är tex först vid en omtitt man begriper varför det var en telefon inklippt i början av filmen. Nej det här var en besvikelse för mig, för övrigt av liknande skäl som "Once upon a time in the west".
Visa äldre kommentarer »