2.6
2.6
On the Road
Efter sin faders död möter Sal Paradise den blivande New York-författaren Dean Moriarty, en ung och farligt förförisk före detta fånge. De finner varandra direkt. Fast besluten att inte fastna i ett smalt liv bestämmer sig de båda vännerna för att dra ut på vägarna utan återvändo. De båda törstar efter frihet och under deras resa upptäcker de världen, lär känna människor och sig själva. Baserad på romanen "On the Road" av Jack Kerouac från år 1957.
Originaltitel | On the Road |
Regissör | Walter Salles |
Manus | Jose Rivera |
Genre | Drama, Äventyr, Roadmovie, 2010-tal |
Skådespelare | Sam Riley, Garrett Hedlund, Kristen Stewart, Tom Sturridge, Amy Adams, Viggo Mortensen, Danny Morgan, Alice Braga, Elisabeth Moss, Kirsten Dunst, Steve Buscemi, Terrence Howard, Marie-Ginette Guay, Kaniehtiio Horn, Giselle Itié, Michael Sarrazin |
Svag trea, bitvis riktigt trist men de bra bitarna stöttar upp filmen. Gissar på att boken är bättre dock.
Lyckas inte alls fånga bokens känsla något vidare.
Vilken urtrist jävla grabbsoppa.
Rörigt och osympatiskt. Salles är bra på natur- och miljöbilder, vilket även syns här, men det är långt ifrån "Dagbok från en motorcykel". Andra delen av filmen lyfter något, men nej, jag lär inte riktigt känna någon och bryr mig inte så mycket.
Orkade aldrig se klart den här.
Svår att betygsätta. Sätter en tvåa för nu; en höjning efter lite eftertanke är dock möjlig. Visuellt är den fin med alla vackra miljöer, men tyckte inte att den fångade bokens känsla särskilt bra, och Mexikoresan var ett antiklimax utan dess like. Kristen Stewart är, tillsammans med det visuella, filmens största behållning. Mycket bra skådespel och hon är dessutom farligt sexig.
Av män, med män, om män.. suck.
Som väntat kan den varken fånga boken (helt omöjligt iofs) eller förmedla tillräckligt bra känsla i brottstyckena. Och Dean framstod ju som en sympatisk, om än impulsiv, karaktär. Från boken tolkade jag honom som mycket mer känslostyrd där varje sekund var ett nytt möjligt vägskäl... Nåja, det var ett omöjligt uppdrag från början. Men en del snygga scener lyckades man ju iaf med.
För kort och för rörig, annars jävligt bra och välspelad.
Alldeles för seg och tråkig. Enda peaken var en sexig Kristen Stewart.