2.4

Omen

En amerikansk tjänsteman adopterar en pojke för att skona sin fru från att få veta att deras son dödfötts. Under den lille Damiens uppväxt framkommer alltfler tecken på onormala omständigheter kring pojken. En präst kontaktar familjen och hävdar att Damien är djävulen inkarnerad, och blir skickad på porten. Damiens styvmor börjar dock bli alltmer orolig för den lille pojkens förmåga att påverka omgivningen

Originaltitel The Omen
Alternativ titel The Omen 666
Regissör John Moore (I)
Manus David Seltzer
Genre Thriller, Skräck, 2000-tal
Skådespelare Liev Schreiber, Julia Stiles, Mia Farrow, David Thewlis, Seamus Davey-Fitzpatrick, Pete Postlethwaite, Nikki Amuka-Bird, Michael Gambon

Skapad 2019-11-14 av kanzi
När originalfilmen hade förhandspremiär i USA 1976 skall enligt berättelser biografanställda i ett flertal biografer ha hängt upp hemmagjorda skyltar i foajén under filmens gång. När de uppsk...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av von_fantasy
Då har man sett filmen med det kanske mest hypade datumet av alla, 06/06/06 (vilket ger 666 om man tar bort nollorna). Hur som helst så måste jag säga att datumet måste ha hjälpt denna remake (d...   Läs mer »

DOKAN
2022-10-31
Sådant här djävuls-hokuspokus har aldrig varit min grej, gillar varken Exorcisten eller den första Omen-rullen heller. Det här ska tydligen föreställa en remake av den första filmen som åtminstone hade Gregory Peck i huvudrollen, här har stele Schreiber tagit över som den stackars pappan som får djävulen till styvson eller hur det nu förhöll sig. OK, en del lite läskiga skrämseleffekter och fina biroll-skådisar som de brittiska essen Thewlis, Postlethwaite, Gambon och självaste Mia Farrow som en satans apostel.
Robkiller
2019-03-02
Remake som är nästan identisk med originalet. Vad var meningen med det här, tillför inget överhuvudtaget.
fridenpaden
2017-10-11
Helt okej men ungen var inte det minsta läbbig. Jag tycker även att valet av Mia Farrow var uselt. Långt ifrån "en kul grej" som säkert filmskaparna hade i åtanke. Cameo okej men inte en sån jäkla stor roll.
LacombeLucien
2014-06-27
Originalet, se originalet istället.
rebelscum
2014-03-13
Jag säger som jag gjorde med The Omen II och III: dom finns fan inte.
LTT86
2013-12-28
För tråkiga karaktärer och för tråkiga icke skrämmande stunder. OCH VAD F-N ÄR DEN SKRÄMMANDE MUSIKEN!?

2013-09-01
Helt meningslös re-make. Har inte alls samma stämning som originalet.
TheHorrorfan
2013-05-23
Bättre än den gamla versionen, men den är inte bra. Väldigt tråkig och förutsägbar.
Murvel48
2012-12-05
Lexus verkar bra på produktplacering. Hur som helst är filmen klart bättre än originalet.
produr
2012-12-02
Tycker det var en helt okey nyinspelning.Följer orginalet rätt troget.Damien kändes lite läbbigare i första men annars ingen större skillnad förutom att man saknar Peck då i huvudrollen.Sett mycket värre remakes än denna.Har man inte sett första så tror jag den står sig rätt bra.En stabil trea får det bli