Omaka par II
Det är nu 17 år sedan Oscar och Felix sett varandra. Oscar bor i Florida, Felix i New York. En dag får Oscar telefon från sonen Brucey som inbjuder honom till sitt bröllop i California. Och bruden är ingen mindre än Felix dotter! Det blir en galen resa när Oscar och Felix måste ta sig till bröllopet tillsammans.
Originaltitel | The Odd Couple II |
Regissör | Howard Deutch |
Manus | Neil Simon |
Genre | Komedi, 90-tal, Roadmovie |
Skådespelare | Walter Matthau, Jack Lemmon, Christine Baranski, Jonathan Silverman, Richard Riehle, Lisa Waltz, Mary Beth Peil, Jean Smart, Rex Linn, Jay O Sanders, Barnard Hughes, Ellen Geer |
Lemmon och Matthau still going strong trots att det gått 30 år mellan första och andra Odd Couple. Matthaus tunga är som vassast i början sedan tappas stinget något och handlingen övergår mer åt det typiska Hollywood-komedi-hållet, men likväl är filmen underhållande rakt igenom p.g.a. Lemmons och Matthaus samspel.
Bygger enbart på kemin mellan Lemmon och Matthau, den finns automatiskt. Men det gör inte ett bra manus.
Den första filmen om Oscar och Felix kom redan 1968 dvs. 30 år tidigare än denna uppföljare. När man dock ser Jack Lemmon Och Walter Matthau så är de fortfarande säkra och bra i sina roller. Som tur har jag sett den första filmen då skämten i denna film bygger mycket på att man vet bakgrunden. Filmen når inte upp till den första men är mer än godkänd. 3-
Sen uppföljare som ändå håller stilen. Matthau/Lemmon kan varandra rätt väl vilket syns på bioduken.
Älskar Walter Matthew...Synd att han gått ur tiden nu...
Radarparet Lemmon/Matthau blir man aldrig besviken på. Film att le och må bra till! De återkommande polisbesöken regerar.
Ganska kul ibland. Jag skulle antagligen uppskatta den mer om jag sett ettan. FNAA!
Kombon Matthau/Lemmon misslyckas ju aldrig. Förutsägbar men ack så rolig...
Någon seg, men man får en känsla av glädje och filmen är väldigt lättseligt, en väldigt svag trea eftersom om den skulle få en tvåa skulle det ge filmen en fel inblick
Måste säga att den var bättre än väntat. Lemmon och Matthau har ännu lite dynamit kvar när de slår sig samman.