Om ödet får bestämma

Två människor stöter ihop med varandra på ett varuhus i New York och tycke uppstår. Båda har emellertid förhållanden så de bestämmer sig för att låta ödet avgöra om de ska ses igen...

Originaltitel Serendipity
Regissör Peter Chelsom
Manus Marc Klein
Genre Drama, Komedi, Romantik, 2000-tal
Skådespelare John Cusack, Kate Beckinsale, Jeremy Piven, Bridget Moynahan, Eugene Levy, John Corbett, Molly Shannon, Marcia Bennett, Lucy Gordon, Kevin Rice, Leo Fitzpatrick

2020-11-13
Amerikans dravel, som inte var ett dugg intressant...
2016-10-05
Helt okej film, men inte jättebra. Skådespelarna gör väldigt bra ifrån sig men filmen i sig kunde ha gjorts bättre. Svag 3:a.
supermancover
2016-09-02
Hade förmodligen varit en tvåa om inte jag hade haft panikångest innan och playat filmen bara för att jag fick intrycket av feel-good-fjantig kärlek, vilket blev bekräftat.
Rehn108
2015-12-06
Filmen är inledningsvis helt okej men tappar lite allt eftersom då det känns som att man bara fortsätter spänna denna ödesbåge mer och mer och mer, till dess att jag tappar intresset. Antar att det är "den sträng som brast", som det ju enligt talesättet ska vara bra att spänna. Bättre än att aldrig spänna en båge, i alla fall. Var var jag? Ja, filmen! Den är godkänd i sitt utförande, förutsägbar men funkar som Hollywood-romcom. Men zoomar man ut lite är karaktärernas beteenden helt sjuka. PS. John Cusack är verkligen inte charmig.
TJ
2014-12-10
Så här till jul är den perfekt, ibland olika julfilmer. Vi behöver fylla på lådan med tro och hopp.
hestret
2014-12-08
Positiv överraskning! Filmen drivs mycket av en mycket bra romcom-duo i Cusack och Beckinsale, men ett orimligt manus fungerar också trots att det går för långt. Det är sådär lagom självmedvetet, men är dessutom sådär lagom sött i sig själv. Jag är inget stort fan av Shannon eller Piven som parets respektive bästa polare, men övriga bikaraktärer var positiva överraskningar. Även om juldjävulen i hissen är otroligt random så var det, bland mycket annat, en skoj touch. Gör lite skoj grejer med klipp och även till viss del foto som gör att man är liiiite på tårna, men överlag en ganska standardmässig produktion. Godkänd musiksättning. Faktiskt en ok film. 59/100
2014-11-03
Svag kärleksfilm. Två personer träffas i nån timme, och de låter ödet bestämma om de skall ses någon gång igen. Det som händer sen är väl inte svårt att lista ut. Tro mig jag är en obotlig romantiker, men detta är ingen favorit. Tråkigt att John Cusack (duktig) och Kate Beckinsale (duktig samt vacker) är med i en sådan lågvattensfilm.
tildiz6
2014-10-15
Jobbig och förutsägbar. Det enda som håller den från att få en etta är skådisarna
OlaGinola
2014-07-19
Löjligt, krystat och förutsägbart, naturligtvis. Men någonstans också väldigt charmigt. Välskrivna och välspelade karaktärer som man bryr sig om (undantaget den obegripligt ocharmiga Molly Shannon som så när förstör hela filmen), vilket är grundförutsättningen i alla rom-coms. Ett extra steg i betygsskalan också för att Kate Beckinsale är helt fantastiskt oemotståndlig.
Lidas
2013-07-04
Riktigt löjlig och förutsägbar rulle.