Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Twilight


Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington, Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulla och förföriska Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckats hålla sin identitet som vampyr hemlig, men nu går ingen säker, minst av allt Bella, som är den person Edward älskar mer än någon annan. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara. Twilight är baserad på Stephenie Meyers succéroman Om jag kunde drömma.


Originaltitel Twilight
Regissör Catherine Hardwicke
Manus Melissa Rosenberg
Genre Drama, Romantik, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Gil Birmingham, Anna Kendrick, Billy Burke, Christian Serratos, Nikki Reed, Kellan Lutz, Ashley Greene, Rachelle Lefevre, Cam Gigandet, Edi Gathegi, Jackson Rathbone, Sarah Clarke, Matt Bushell, Gregory Tyree Boyce, Justin Chon, Michael Welch, José Zúñiga, Ayanna Berkshire, Ned Bellamy, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser, Catherine Grimme
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 13410
Filmnummer 63431

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av Sibilisibili
Jag vet inte med alla andra, men ibland kommer jag i otäcka situationer där något jag själv tagit för givet som en alldeles uppenbar sanning helt plötsligt verkar vara en avvikande åsikt. Gudsb...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av 100tonvalspäck
Twilight är en av 2008 års mest hypade och efterlängtade, respektive fruktade filmer. De som läst boken har längtat ihjäl sig om jag tolkar det jag läst på diverse forum rätt och även många...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Rollywood
En extremt annorlunda film baserad på en bok av Stephenie Meyer. 17-åringen Bella flyttar till en ny stad där hon inte känner någon. Här finns också jämnårige Edward. En mystisk kille som end...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2021-06-29
Fy fan för dessa vidriga filmer...
KyLLo
2018-01-06
Den enda som är sevärd i den här filmserien. En svag trea.
wasteoftime
2016-10-13
Alltså, det här är makalöst. Och inte på ett bra sätt.. Scenerna. Dialogen. Storyn. Många av skådespelarinsatserna, det är bara så skrattretande. Jag har så svårt att se hur man kan tycka att det här är bra, på någon nivå. Men bevisligen finns det rätt mycket folk som tycker att det är bra. Men jag är inte en utav dem. 5.0 på SH-skalan.
Stygga-Vargen
2016-09-24
Detta kräkmedel förstörde hela vampyrgenren!
AlbinWesley
2016-09-09
Stör mig så himla mycket på så himla mycket, dessutom är den rätt trist. Synd på bra skådespelarinsatser osv.
Kayuzuzu
2016-08-22
Jag är förvånad hur mycket jag gillar detta! Jag är en 30-åring som bara gillar gayromantik annars men detta var både romantiskt, snyggt och roligt!.
Neamasis
2016-07-21
Fantastisk. Aldrig varit något filmfan, men började titta på första filmen och sedan klämde jag alla på en kväll. Älskar hur man dras in i fantasy världen ( även med hjälp av en ohjälpligt snygg vampyr ). Får alltid rysningar när jag tänker efter och inser hur rädd Edward är för att göra Bella illa, både psykiskt och fysiskt. Jag rekommenderar starkt alla filmerna <3
cannibalrice
2016-03-05
Det är varken filmen eller skådespelarnas fel att handlingen är det bland kassaste som kravlat fram ur en bok.
Krille80
2014-12-27
Då fick jag till slut sett denna film. En film jag nu förstår att flickor i yngre tonåren fullständigt älskar. Här får man en rejäl dos av ung och omöjlig kärlek och inte minst med inslag av de alltid fascinerade vampyrerna. Egentligen är detta inget för mig men jag minns från mina egna tonårsår hur jag fullständigt fastnade för historien mellan Buffy och vampyren Angel i TV-serien Buffy. Kanske är det de minnena som strömmar till mig när jag ser denna film. 3-
psyche_delic
2014-11-01
Började faktiskt oväntat bra och kunde ha hållt på ett kul överdrivet tonårsromantiskt sätt, men sedan gick den över alla gränser för vett och sans och hennes totala och okritiska hängivenhet till sin stalker blir bara för mycket. På ett dåligt sätt. Inte riktigt vad unga tjejer behöver. Och jämfört med boken (som jag iofs inte läst) så verkar de ha tagit bort vissa detaljer som hade förklarat/rättfärdigat vissa saker som här får en annan, kassare, innebörd. Mycket synd, för som sagt, den började bra.
Visa äldre kommentarer »