Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Om det oändliga


Guidade av en drömlik kvinnoröst får vi följa med på en resa genom livets stora och små skeenden; ett par svävar över ett krigshärjat Köln, en far stannar för att knyta sin dotters skor i hällregnet och tre tonårsflickor dansar utanför ett kafé; ett kalejdoskop över existensen och oändligheten.


Originaltitel Om det oändliga
Alternativ titel About Endlessness
Regissör Roy Andersson
Manus Roy Andersson
Genre Drama, Komedi, 2010-tal
Skådespelare Jan-Eje Ferling, Martin Serner, Bengt Bergius, Anja Broms, Thore Flygel, Rune Bengtsson, Jessica Louthander (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 234
Filmnummer 134673

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


jep
2021-06-07
En tråkig och ointressant film. Jag är synnerligen trött på hans beiga estetik, platt levererade diaologer av amatörer i humorlösa,poänglösa Glen Baxter-pastischer. En film att glömma.
erc
2021-03-21
Är osäker på om den här ger något annat eller nytt som inte redan har utforskats i Anderssons tidigare filmer. Det hela känns bara upprepande, tomt, estetiskt. Det är väl allt han har kvar, estetiken. Han har fastnat i sin egen värld. Den underliggande nostalgin och pessimismen blir bara banal. Han försöker fullända något som redan är passé.
staten
2021-03-04
Det börjar gå på tomgång detta. Inte så mycket estetiken kanske som Roys fantasi. Den extremt övertydligt beskrivande berättarrösten är märklig. Roy blir allt mer fragmentarisk och jag tycker inte det är en styrka utan föredrar den mer sammanhållna "sånger" framför alla efterföljare.
KyLLo
2021-01-03
Har man sett Roys senaste långfilmer kommer man att känna igen mycket. Miljöer, teman, symbolik, det låga tempot och den vanliga samhällsmedborgaren. Jag tror också att man måste tycka om tidigare filmer för att kunna uppskatta den här, även om man inte nödvändigtvis måste ha sett dem. Det tar många år mellan varje film, men samtidigt är varje ett hantverk där inget lämnats åt slumpen. Det är välgjorda scener och en del är väldigt vackra och träffsäkra eller tänkvärda. Många är också väldigt originella. Estetiskt sett är det hög kvalitet rakt igenom, medan jag tycker att handlingen som ofta är ojämn. Fortfarande är det mycket av ett pussel där man som tittare får många små bitar som man själv kan välja att sätta ihop. Även om man nu inte förstår allt är det som att det finns en tanke med det, en teori eller flera. Och syftet är kanske inte att man måste förstå, utan bara att man ska reflektera, känna eller tänka. Mina favoritscener är de som är vardagsnära och avspeglar svenskhet. Berättarrösten ska väl föreställa Gud. Dock hade jag hellre sett textbeskrivningar i bild.
Albion
2020-12-21
Tramsigt och urtrist, och tycker han har en ständig förkärlek till att dumförklara äldre personer gång på gång. Betyget blir en stark 1;a, dvs 1+
erik3
2020-12-17
Den var i alla fall inte lika dålig som hans förra. Trist att Roy Andersson fastnade i en återvändsgränd efter Du levande.
Eldritch
2020-11-21
Andersson gör minst en besviken
labi
2020-09-19
Andersson gör ingen besviken. Lite enklare, lite rakare, skådespelarna avspeglar dagens Sverige rent utseendemässigt på ett annat sätt än i tidigare filmer. Berättarrösten kunde han dock ha sumpat.
myslas
2020-05-01
Precis som "En duva..." så når det här inte riktigt upp till den klass man förväntar sig av Roy Andersson. Det finns fortfarande briljanta delar här och där och som vanligt är foto och dekor av toppklass men som helhet funkar det inte lika bra som hans tidigare filmer.
sven_usling
2020-01-13
Fascinerande film. Som alltid av Roy Andersson. Jag älskar berättarrösten. Ett modigt drag att ha med en berättare som visar det vi alla ser. Svårt att få det att funka, men gör det med bravur här.
Visa äldre kommentarer »