Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.1
av 5

Olive Kitteridge


Olive Kitteridge berättar den bitterljuva, roliga och tragiska historien om en till synes stillsam stad i New England som skakas av opassande affärer, brott och tragedier, från Olives perspektiv. Olive och hennes vassa tunga och barska sätt maskerar ett varmt men besvärat hjärta och en pålitlig moralisk kärna. Historien spänner över 25 år och fokuserar på Olive, som är mattelärare på mellanstadiet, och hennes relationer med maken Henry, ortens godhjärtade apotekare, deras son Christopher, som irriterar sig på mammans föräldraskap, och andra medlemmar av lokalsamhället.


Originaltitel Olive Kitteridge
Regissör Lisa Cholodenko
Manus Jane Anderson
Genre Drama, Mini-serie, 2010-tal
Skådespelare Frances McDormand, Richard Jenkins, Ken Cheeseman, Ann Dowd, Adam J Freeman, Donna Mitchell, Martha Wainwright, John Gallagher Jr, Peter Mullan, Rosemarie DeWitt, Devin Druid, Zoe Kazan, Brady Corbet, Bill Murray, Jesse Plemons, John T Mullen, Cory Michael Smith, Patricia Kalember, Theo Stockman, Colbi Gannett, Maureen Keiller, Marianna Bassham, Rachel Brosnahan, James McMenamin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 234
Filmnummer 112531

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Albion
2022-05-04
Smått galna betyg på denna miniserie. Själv tycker jag nog mest att Frances spelar en tjurig kärring helt enkelt och det blir lite tröttsamt att se i längden. Richard Jenkins tillför mer i så fall.
mammene
2022-02-07
Det här är så suveränt bra, jag blir helt knockad av Olive som spelas så otroligt bra av Frances McDormand, hennes man Henry som är hennes raka motsats gestaltas av Richard Jenkins är bara grädde på moset, lite senare träder Bill Murray in och han är som Bill Murray brukar vara. Många fler bra skådespelare finns, miljön bara smälter jag för, det är inte romantiserat direkt och Olive är en mycket svår person att tycka om, men omöjlig att tycka illa om, mycket komplext. Det som är så skönt, är att man följer en linje och försöker inte lägga saker till rätta, det här är det bästa jag sett på länge.
Doddedronten
2015-12-26
Så bra! Bland det bästa jag nånsin sett. Vi har varit hänförda hela julhelgen. Frances McDormand är lysande och allt välspelat och välgjort.
Sopranos
2015-10-29
Fantastisk!
TittiTherese
2015-10-15
En helt okej miniserie och MacDormand gör en riktigt bra insats! Förstår dock inte varför Bill Murray vann en Emmy för sin roll när han var med knappa 30 minuter, när serier i sig bestod av totalt fyra avsnitt. Han gjorde inte en speciellt bra insats heller för övrigt. Men bra serie!
Mat1az
2015-10-01
I första avsnittet händer mer än i de flesta långfilmer. McDormand är absolut strålande i huvudrollen. Roligt att se Bill Murray. De tre andra avsnittet var inte lika bra som det första, men med ribban så pass högt så är det inge fy skam det. Riktigt bra miniserie. En av mina favoriter.
lottes
2015-07-29
Håller inte alls med filmbeskrivningen. Det handlar inte om staden och brottslighet eller opassande affärer. Det handlar om en kvinna i medelåldern och tjugofem år framåt. En till synes alldaglig kvinna, maka och mor, lärare i matte på ortens grundskola. Ointressant? Inte alls. Med en Austen-liknande blick för relationer och subtila nyanser berättas om svikna drömmar, konsten att nöja sig med det man har, gränssättning, ödmjukhet.... Hur vi uppfattas av andra och vilka vi är bakom maskerna. Oerhört intressant och välspelad. Frances McCormand är en stjärna och det är roligt att en sådan här serie har kunnat göras!
Mortiis
2015-06-04
Mustigt och gripande drama med en otroligt bra Frances McDormand i centrum (Richard Jenkins och BIll Murray är de med lysande, i vanlig ordning) och fenomenal fingertoppskänsla i det tunga såväl som i det roliga. Osentimentalt, okonstlat och helt enkelt väldigt, väldigt, väldigt bra.
Roswall
2015-05-03
Väldigt fina porträtt.
JimiHendrix
2015-03-25
sjukt rolig
Visa äldre kommentarer »