Odd Thomas

Odd Thomas är en ung man som kan kommunicera med de döda i den lilla Kaliforniska ökenhålan där han bor. En dag möter han en mystisk man och genom sin förmåga inser Odd Thomas att mannen är en länk till en övernaturlig ondska som snart kommer att invadera staden.

Originaltitel Odd Thomas
Regissör Stephen Sommers
Manus Stephen Sommers
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Anton Yelchin, Addison Timlin, Willem Dafoe, Gugu Mbatha-Raw, Shuler Hensley, Nico Tortorella, Kyle McKeever, Melissa Ordway, Patton Oswalt, Leonor Varela, Arnold Vosloo, Ashley Sommers

karlmats
2022-08-13
En positiv överraskning, jag läste mycket Koontz när jag var yngre men hans böcker har väl aldrig riktigt filmatiserats på ett bra sätt. Stephens Sommers är inte ett namn jag brukar förknippa med någon direkt kvalitet men här överraskar han och drar ner på explosioner och specialeffekter och låter till stor del Yelchin och Timlin driva filmen framåt. Och som de gör det, de är ett riktigt Hollywoodpar med stora doser quirky gulligull men de är så charmiga att jag köper det fullt ut. Undrar hur mycket av dialogen som Sommers har skrivit och hur mycket han har snott från boken men i slutändan är jag bara glad att det här är så pass underhållande som det är. Jag gillar också bodacherna på ett visuellt plan, de ser lagom läskiga ut och det måste vara lite av ett helvete att gå runt och se en massa saker som ingen annan gör och få det att se naturligt ut i vardagen. Sen gillar jag också att Odd har en öppen dialog med polischefen om sina förmågor, det underlättar ju lite att öppna sitt hjärta när det är Willem Dafoe som är polischef, han ser ut att ha varit med om en del konstigheter i sina dar ändå. Summa summarum är det bästa Koontz-filmatiseringen jag sett, Sommers bästa film, Yelchin var en härlig skådis som dog alldeles för tidigt och Timlin är en ny upptäckt som kanske borde vara ett större namn än vad hon är. Spännande och lite gripande hela vägen fram till slutet. Jag tycker 3an är självklar.
Murvel48
2021-12-27
Lite småkul…
picklessmulan
2020-01-06
Trevlig film på en bra bok. Har alla genrer i sig och mycket bra skådespel
JonteW
2019-03-07
Rapp och energisk regi av Sommers och Yelchin är lysande. Dock är manuset lite för tunt och det blir inte mer än en stark 2:a.
supermancover
2017-12-04
Yelchin är som vanligt fantastisk och jag blir lika deppig varje gång jag tänker på att han inte lever längre. Filmen i övrigt var sådär, men värd att se - absolut. Stark tvåa.
thelonelypoet
2017-10-17
Anton... I miss you... Så talangfull!
PeterTheW
2017-07-20
Mysig underhållning, småsnyggt och allt, men det är ju Yelchin som gör helheten. He will be missed...
WillyV
2017-02-08
Stark trea, underhållande och till sist även berörande. Yelchin funkade fint här.
RunRiot
2016-08-14
Småmysig och lite annorlunda rulle som tål att ses igen. Det smöriga och totalt ologiska slutet var dock ett minus. Vissa delar kändes även rätt olustiga med tanke på hur det gick för Anton Yelchin sen. He left way too soon.
amam
2016-02-22
Underhållande och mysig tyckte jag. Stabil trea.