2.1
2.1
Octagon
Scott flickvän och svärföräldrar dödas i en terroristattack. Scott söker efter mördarna och kommer på att de ingår i ett hemligt syndikat som har som mål att skapa kaos i världen.

Originaltitel | The Octagon |
Regissör | Eric Karson |
Manus | Paul Aaron, Leigh Chapman |
Genre | Action, 80-tal |
Skådespelare | Lee Van Cleef, Chuck Norris, Karen Carlson, Art Hindle, Carol Bagdasarian, Tadashi Yamashita, Richard Norton, Kim Lankford, Larry D Mann, Ernie Hudson, Tracey Walter |
Välgjord ninjaaction. Stundtals lite rörig och långsam, men det rafflande slutet gör en inte besviken.
Norris suger fett i en film som är ofattbar seg.
Det bästa med denna klassiker är att man får skratta lite, i fall man har humor och ser den med glimten i ögat, monologerna och ninja fajterna från Norris talar för sig själv, några enkla slag och alla motståndare faller som käglor, därav betyget 3. (Skulle jag vara en sur kritiker utan humor, då hade betyget blivit annorlunda.)
Det får bli en svag 2:a. Det är en till stora delar urbota trist film det här. Ninjarafflet i slutet räddar den undan bottenbetyget. Chucks inre monologer är festliga till en början, men efter ett tag får man panik. Det finns många roligare norris-filmer.
Svag svag 2:a, för detta är en aning rörig och ologisk film men Chuck är alltid Chuck, hårig som få. Filmen luktar så mycket 80 tal den bara kan göra. Ninjor är ju alltid kul så som sagt en svag 2:a.
Det finns verkligen inte en tråkig stund i denna film och det ges mycket utrymme för action och även för Chuck Norris att visa upp sitt kunnande. Trots att jag ännu sett ytterst få filmer med Chuck Norris så måste detta vara ett bra exempel på hur man ska göra film med Chuck Norris. Man lyckas nämligen här få mig som tittare att inte stirra mig blind på om historien håller för jag är upptagen med att ha riktigt kul åt de underhållande fighterna och inslag av ninjor, svärd, automatvapen m.m. 3-
Alldeles för lång och seg. Sen kommer jag aldrig med att bry mig om någonting heller.
En liten förbättring mot föregående Norris-rullar (med undantag för Drakens väg såklart) då denna har bl. a schyst soundtrack, Lee Van Cleef i rollistan samt snygga fightscener. Inte lika tråkig som tidigare rullar heller. Men det saknas en hel del för att jag ska ge mer än 1/5. Norris är värd mer men filmen i sin helhet är så mycket sämre så det räcker ändå inte.
En av hans sämsta!
"Hemligt syndikat som ska skapa kaos i världen". Nja, dessa episka proportioner får man ingen känsla av i filmen.