Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Nymphomaniac


En poetisk och vild historia om en kvinnas erotiska resa från födseln till 50-årsåldern, berättad av huvudrollen som är den självdiagnostiserade nymfomanen Joe. Den charmige ungkarlen Seligman finner Joe blåslagen och misshandlad i en mörk gränd en kall vinterkväll. Han tar med henne hem, tar hand om hennes sår och frågar ut henne om hennes liv. Fascinerad lyssnar han när Joe börjar berätta...


Originaltitel Nymphomaniac
Alternativ titel Nymphomaniac: Volume I, Nymphomaniac: Volume II
Regissör Lars von Trier
Manus Lars von Trier
Genre Drama, Vuxenfilm, 2010-tal
Skådespelare Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Christian Slater, Jamie Bell, Uma Thurman, Willem Dafoe, Connie Nielsen, Mia Goth, Sophie Kennedy Clark, Michael Pas, Jean-Marc Barr, Udo Kier, Shanti Roney, Nicolas Bro, Jens Albinus, Jesper Christensen, Hugo Speer, Cyron Melville, Saskia Reeves, Laura Christensen, Caroline Goodall, Kate Ashfield, Felicity Gilbert
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1518
Filmnummer 103243

Recensioner

Skapad 2019-12-13 av claudiomarino
Den skandalomsusade demon-regissören Lars von Trier är tillbaka med den omskrivna Nymphomaniac. Filmen är den sista delen i vad som kommit att kallas för Depressions-trilogin och den levde upp til...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av saggesaliv
Regnet öser ner på gatorna. I en gränd ligger en kvinna, slagen blodig och medvetslös. Förbi henne går en man, som uppmärksammar henne. Han erbjuder henne att ringa en ambulans, vilket hon star...   Läs mer »

Kommentarer


krater
2021-09-10
Inte lika bra som Shrek 2
Supernaut
2018-12-28
Första delen är riktigt bra och överlag är själva filmhantverket på gränsen till mästerverk nästan hela tiden. Tyvärr saknar filmen skärpa och i del två så blir det mest cynism och ursäkter för von Triers tröttsamma edgelordande. Synd på en film som skulle kunnat vara en femma med annat fokus.
Starkbröl
2022-08-07
Såg den kortare censur-versionen av del 1. Bitvis extremt rolig. Det känns som många oneliners av "insikter" om makt, begär och sex som skrivits ner och omarbetats till ett manus. Många heliga kor slaktas brutalt. Roligt även med de som desperat försöker läsa in ett feministiskt budskap i filmen. Ändå mer någon slags statement än film precis som många andra Trier-verk. (Uppdatering 2022:) Såg nu del 2, ocensurerad. Jag kommer inte längre ihåg mycket av ettan men tvåan tilltalar inte så mycket, det är snuskigare och snaskigare men har klart färre poänger. Några få saker intresserar, framför allt aborthistorien och diskussionen om skam kontra normalitet som Jean-Marc Barr-händelsen nuddar. Del 2 är helt klart en betygstvåa men jag sänker inte totalen.
larsen1976
2017-03-07
Mycket bra flow i filmen. Länge sen jag såg en sån här bra film. Klockren, trots sin längd !!!
Murvel48
2017-02-19
Första delen var bra men sedan blev det rätt tråkigt i längden. Sexscenerna med dom där bleksiktiga och beniga donnorna var rent osmakliga. Kanske tur jag såg den klippta versionen på Netflix..,

2017-01-13
Han begynner å bli pervers på eldre dager en gode Trier.
RustyFilm
2016-12-07
Antagligen är det här en porrfilm (vet inte, kanske det finns en mer estetisk klassificering). Sexet är oftast mörkt och ångestfyllt så det gör ont långt in i själen. Lars von Trier gör nog denna nisch bättre än Ingmar Bergman (men tankarna går åt det hållet). En upplevelse utöver det vanliga är det i alla fall att ta del av detta, och observera att det bjuds på mer än bara sexet. Filmen är uppdelad i två delar (två DVDn med tot. hela 4 timmar film).
Smultronsylt
2016-11-24
Det här är bland det bästa jag har sett på länge. :) Jag hade inga förväntningar alls egentligen, men blev galet överraskad. Stark 4!
siggelund
2016-11-23
Ingen femma, men jäklar i det vilket härligt historieberättande. Och att "Dra en Stellan" kommer nog vara ett begrepp som lever kvar hos mig. :)
Ghostface
2016-11-13
Denna film är som ett seminarium där vissa delar av diskussionen överglänste andra. Jag ser det inte som en ultimat film då allt för mycket berättas istället för att visas, det bryter illusionen. Intressant ändå.
Visa äldre kommentarer »