2.3

Nunnor på rymmen

Två gangstrar, Brian Hope och Charlie McManus, tröttnar på sina liv och sin boss Case Casey, och rånar honom när han stjäl pengar av en annan liga, som är förbunden med den kinesiska triaden. För att komma undan visar det sig att Brian och Charlie måste klä ut sig till nunnor.

Originaltitel Nuns on the Run
Regissör Jonathan Lynn
Manus Jonathan Lynn
Genre Komedi, Kriminalare, 90-tal
Skådespelare Eric Idle, Robbie Coltrane, Camille Coduri, Janet Suzman, Doris Hare, Lila Kaye, Robert Patterson (I), Robert Morgan (II), Winston Dennis, Tatiana Strauss, Tom Hickey, Richard Simpson, Gary Tang, David Forman, Nigel Fan, Ozzie Yue, Stewart Harwood

andmoreagain
2020-05-01
Yellos låt "The Race" är ju för bra för denna töntiga film. Borde ha blivit ett soundtrack för en annan film. Men bra mysfilm även om man inte skrattar arslet av sig.
2018-05-22
Tidstypisk komedi som faktiskt funkar helt okej. Befriande att slippa utdragna amerikanska sexskämt för en gångs skull. Idle och Coltrane funkar bra ihop. Blir åtm aldrig tråkig.
2018-01-20
Tråkig och töntig.--
2014-12-02
Nu är det ett tag sedan jag såg den men jag minns den som en kul fars med två suveräna rollprestationer av Eric Idle(Monty Python) och Robbie Coltrane. Filmen som helhet har sina sega bitar men det är lätt att bortse från filmens brister då det faktiskt är rätt kul och underhållande.

2011-09-27
Jag borde inte ge den en trea, men jag tycker nog trots allt att jag har gett sämre komedier än så här treor. Så trea it is.
Kurganen
2008-09-25
Visst är det trams, men underhållande sådant.
TobiasRydén
2008-09-17
Underhållande och rätt kul.
inchris
2006-12-03
den här var jättebra när jag såg den, ser den gärna igen för att se om den e lika bra.
G.Malmberg
2005-04-19
tyckte den var bra när den kom, vilket alldeles säkert beror på att jag bara var elva då...
evot
2004-12-16
Minns att jag älskade den här när jag var liten.