Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

We Won't Grow Old Together


Jean har varit Catherines älskare i sex år och gift med Françoise ännu längre. Han verkar dock inte kunna komma någonstans i något av förhållandena. När Catherines intresse till slut svalnar blir Jean alltmer våldsam och dominerande.


Originaltitel Nous ne vieillirons pas ensemble
Alternativ titel L'amante giovane, Break-Up
Regissör Maurice Pialat
Manus Tito Carpi, Maurice Pialat
Genre 70-tal, Drama
Skådespelare Marlène Jobert, Jean Yanne, Christine Fabréga, Patricia Perangeli, Jacques Galland, Maurice Risch, Harry-Max, Muse Dalbray, Macha Méril
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 60
Filmnummer 33734

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


thefox
2010-03-17
En fransk version av Scener ur ett äktenskap. Jag gillade den här betydligt mer än Pialats debutlångfilm. Förmodligen för att han har skippat neorealismen och fokuserat på andra estetiska ideal. Filmen hade också en fin narrativ struktur som särskilt vann poänger mot slutet.
Tonti
2010-01-08
Ännu en given fyra av Pialat. Han har en mycket väl sammanhållen filmstil och ett gott öga för karaktärer och miljöer vilket i sanning skänker liv åt dessa vardagliga berättelser. Imponerande.
KimEkberg
2010-01-06
en sjujäkla film. den där pialat alltså, han gör fina saker. jag hade gärna sett att mannen inte var en filmare, men det var väl något självbiografiskt över det förmodar jag. Vissa scener var dödligt vackra och sanna. kanske inte riktigt lika bra som den där filmen med kidsen, men inte långt borta heller.
goeran
2009-09-19
En välgjord och inträngande film om ett förhållande som är på väg att bryta samman. Pialats ”kliniska” filmstil registrerar väl det yttre händelseförloppet (förklaringar och orsaker får man försöka att finna själv). Genomgående bra skådespelarprestationer; Jean Yanne, som fick pris i Cannes, är mycket bra och trovärdig i den manliga huvudrollen men även Marlène Jobert som Catherine och Macha Méril som Françoise gör utmärkta insatser.