3.6

Notorious!

Alicia är dotter till en amerikansk nazistspion som döms till fängelse för förräderi. På kvällen efter rättegången möter hon den amerikansk agenten Devlin och som botgöring för sin fars gärningar ber han henne att på uppdrag av den amerikanska regeringen åka till Rio de Janeiro för att spionera på sin fars nazistvänner. Alicia och Devlin blir dock förälskade och riskerar plötsligt att sätta hela uppdraget på spel.

Originaltitel Notorious
Alternativ titel Kvinna - spion
Regissör Alfred Hitchcock
Manus Ben Hecht
Genre Romantik, Thriller, Film-Noir, 40-tal
Skådespelare Cary Grant, Ingrid Bergman, Claude Rains, Louis Calhern, Leopoldine Konstantin, Reinhold Schünzel, Moroni Olsen, Ivan Triesault, Alex Minotis, Wally Brown, Charles Mendl, Ricardo Costa, Eberhard Krumschmidt, Fay Baker

Visse93
2024-10-20
Välgjord och spännande film! Fantastiskt skådespel från Cary Grant och Ingrid Bergman. Enastående regi från Alfred Hitchcock som vanligt.
KarlOscar69
2020-05-28
Notorious! är en enkel och kort berättelse, men är utmärkt berättad - delvis genom några mycket fina bilder och sitt extraordinära tempo i sitt berättande från Hitchcock, men ännu mer tack vare skådespeleri. Ingrid Bergman är helt magisk i sin roll, hennes skådespeleri känns otroligt naturligt. Cary Grants nedtonade stil fungerar perfekt med hans karaktär, som inte enkelt uttrycker eller visar vad han känner. Hitchcock vet verkligen hur man skapar hög spänning i en romantisk relation och leverera spänning genom några nagelbitande scener. En film värd att jämföra med den all mäktiga "Citizen Kane".
myslas
2020-04-12
Väldigt bra och spännande, som sig bör när det gäller Hitchcock, och Bergman är lysande. Det enda som stör mig lite grann är Claude Rains. Han är förvisso väldigt bra i sin roll men han är helt klart för gammal för den. Leopoldine Konstantin som spelade hans mor var tre år äldre än Rains och såg yngre ut än honom.
Raimo_1985
2020-04-05
Lyckades inte fånga min uppmärksamhet alls.
fisk0
2020-02-01
Väldigt stämningsfull och effektfullt utförda kamp-mot-klockan-scener. Visst hade en hel del av dialogen inte åldrats särskilt väl, men som film är den fortfarande otroligt spännande.
Jämte
2016-02-14
Höjde den till en trea, mest för Cary Grants och Ingrid Bergmans skull.
MrPraline
2015-10-30
En av Hitchcocks svagare filmer
AlbinWesley
2015-09-21
Tycker den funkar bättre som melodram än som thriller, men eftersom det inte är såna strängar den spelar på riktigt blir det lite blandat för mig, och inte en av Hitchcocks allra främsta... om än bra förstås.
Wridmuld
2015-09-14
Detta är segt. Bortsett från en mycket, mycket gammaldags moraliserande kvinnosyn som är outhärdlig är storyn inte mycket till story, och skådespeleriet är ärligt talat under ribban. Detta trots att jag brukar gilla både Hitchcock, Grant och Bergman. Denna får inga lovord.
2014-12-04
Kombination av mästerregissören Hitchcock och två av världens genom tidernas bästa skådisar Cary Grant och Ingrid Bergman är fullständigt lysande. De skapar ett resultat fullt av spänning och underhållning. Ingrid Bergmans skådespel är helt fantastiskt och hon fångar tittaren direkt och släpper aldrig taget. 4+