Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Noll tolerans


Johan Falk, kriminalinspektör på krimjouren i Göteborg, dras in i ett skottdrama i en gränd efter julhandelns slut på julafton. Han gör en hjältemodig insats, som bland annat räddar livet på ett barn, men dras sedan in i en mardrömslik spiral av händelser, som leder till att han själv blir åtalad. Han ser ingen annan utväg än att fly. Han tar lagen i egna händer i jakten på sanningen och blir därmed efterlyst och jagad av sina egna kollegor.


Originaltitel Noll tolerans
Regissör Anders Nilsson
Manus Anders Nilsson, Joakim Hansson
Genre Action, Thriller, 90-tal
Skådespelare Jakob Eklund, Peter Andersson, Marie Richardson, Jacqueline Ramel, Fredrik Dolk, Lennart Hjulström, Stig Torstensson, Hanna Alsterlund, Torkel Petersson, Erik Ståhlberg, Hans Mosesson, Claudio Salgado, Helén Söderqvist Henriksson, Tind Soneby, Margita Ahlin, Johan Kylén, Kristian Lima de Faria, Maria Hörnelius, Eivin Dahlgren, Mats Blomgren, Jerker Fahlström, Maria Lindström, Niclas Fransson, Jan Coster, Jan-Erik Emretsson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7136
Filmnummer 251

Recensioner

Skapad 2019-11-28 av Rollywood
Johan Falk är en av de poliser som arbetar vid polismyndigheten i Göteborg. Men han har en helt annan personlighet i dagens läge än vad han hade som nybliven polis. Det har nu gått flera år seda...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av Stygga-Vargen
Jag tycker det är viktigt med traditioner - traditioner är något som formar oss, ger oss något att längta efter och något att föra vidare. En del traditioner jag har hänger ihop med årstider ...   Läs mer »

Kommentarer


Bumbi78
2022-12-18
Har risig koll på alla Falk-filmer och Eklund är knappast en favorit, men den här första filmen är helt okej. Andersson är en bra skurk och tidsandan med Göteborg sent 90-tal är underhållande.
Rai
2021-10-07
Johan Falk- filmerna är nog absolut det sämsta filmerna som finns i detta tema.
dudson
2021-02-18
Tidens tand har inte varit nådig här inte. Men visst denna snut rulle var säkerligen hot-shit anno 99" Men i dagens ljus not so mutch,,"" 1+
Murvel48
2018-12-31
Efter att ha sett alla 38 Beck-filmerna på några veckor så kändes ju den första Johan Falk-filmen riktigt bra.
karlmats
2017-03-20
Den här kände jag igen, måste ha sett den på tv minst en gång när man var yngre. En svensk polisfilm som inte sticker ut lika mycket som konsensus verkar vilja göra gällande. Eklund är väl helt ok men nån superstar är han då rakt inte. Även baddingen känns lite självgod. Är väl ungefär den här bilden jag har av svenska filmer från den här eran generellt, det är ganska sevärt, men inte nåt som fastnar. Får se om de lyckas höja insatserna i de kommande filmerna. En ganska stark 2a.
AlbinWesley
2016-11-10
Den här måste jag säga är en ganska stadig kriminalthriller, absolut gott nog i alla fall.
Stygga-Vargen
2016-10-22
En av de bästa svenska filmerna någonsin! Väldigt spännande och välgjord!
Catapilla
2015-12-30
Underhållande film men sjunker från trea till tvåa när moralkakorna duggar tätt mot slutet.
chris_lambert_
2015-07-17
De nya är bättre.
Krille80
2014-11-03
Mycket bra svensk thriller med träffsäker handling och spännande karaktärer som behandlar ämnet rättvisa ur en rad skilda perspektiv. Tempot är rasande, det finns gott om överraskningar och tvära kast och regin ramar in helheten på ett mycket tillfredsställande sätt. Skådespelarprestationerna är bra.
Visa äldre kommentarer »