2.3
2.3
Uppgörelsen
Jason Stillwell är nyinflyttad i Seattle, USA. Hans största intresse är kampsport, något som hans far, en tidigare mästare som nu vänt sig emot allt vad kampsport heter, motarbetar. Jason hamnar snabbt i konflikt med stadens tuffa killar. Han går till sin idol Bruce Lees grav och söker hjälp. En dag när Jason somnat i sin egen träningslokal kommer Sensei Lees ande! Jason lär sig självklart kampsport på det snabba klassiska viset. En sidostory är att ett brottssyndikat försöker lägga alla kampsportsklubbar under sig. Dess mest fruktade hantlangare är Ivan the Russian.

Originaltitel | No Retreat, No Surrender |
Regissör | Corey Yuen |
Manus | Keith W Strandberg |
Genre | Drama, Komedi, Action, Kriminalare, 80-tal |
Skådespelare | Kurt McKinney, Jean-Claude Van Damme, J W Fails, Kathei Sileno, Kim Tai-chung, Ron Pohnel, Dale Jacoby, Kent Lipham, Timothy D Baker |
Jösses, vilken chock att se denna igen efter alla dessa år, jag var 9 bast när denna kom ut på video eller vhs och som jag älskade den, perfekt för en liten grabb på 80talet då man varken höll koll på bra skådisar, manus eller något annat, allt var bara för bra och detta inom kamposportsgenren inom film fick mig intresserad av att bli karate expert, vilket aldrig blev av men många år inom kampsporten blev det och Jean Claude Van Damme var den stora idolen och stjärnan trots att hans första riktigt stora filmroll var som elak ryss i denna film,, precis som Dolph i Rocky 4, så man kan nästan säga att detta är en Rocky för karate eller kickboxning entusiaster som var stort på 80 talet, älskade som sagt denna film som liten grabb och att Bruce Lee kommer tillbaka som spöke och tränar filmens riktiga hjälte Kurt McKinney köpte man med hull och hår, idag inte lika mycket kanske, utan nu är det mer av nostalgi och den gamla härliga 80tals charmen som får en att ändå utstå detta spektakel och givetvis Van Damme som är riktigt bra som elak bad guy, om man inte älskar kampsport eller har något minne av charmen och fånigheterna som Hollywood spottade ur sig på den tiden så sågar man nog detta, kommer man ihåg vad man älskade som liten på den tiden så uppskattar man nog allt fånigt som denna film erbjuder, sen ska det faktiskt tilläggas att regissören Corey Yuen som även gjorde första Transporter med Statham vet hur man regisserar coola actionfighter och dom är riktigt snyggt filmade än idag, betyget för denna härliga nostalgi tripp blir en svag 3:a
Underhållande skräp.
Bra, men jag misstänker att den tyska dubben höll tillbaka schabraket.
Nej detta var för uselt för att få ett bättre betyg, kasst skådespeleri och en oförlåterlig klippning, trodde det kunde va bra då regissören stått bakom en av mina favoriter, Dragons Forever och han har här med sig Van Dammevilket kunde bli riktigt bra. Men när van Damme knappt syns till och sista fighten inte är alls märkvärdig blir det på tok för dumt. Enda få positiva sakerna var några få imponerande träningsmontage och musiken då givetvis. Perfekt 80-tals surr i soundtracket. Resterande kan dock ta å gå för att lägga sig. (3+/15)
Mellan trean och fyran men betoning på fyran i betyg. Otroliga fighting-scener mot slutet, väldigt positivt, mycket 80-tal och Van Damme. Jag älskar såna här filmer. Lite som Karate Kid men lökigare.
En av favoriterna då jag var yngre
Fantastiskt soundtrack! Oj oj oj, vilken 80-talskänsla!
En stämningsfull grabbig 80-tals rulle som jag sett många gånger. Gillar man "Karate Kid" så bör man ge denna en chans.
En överraskande mysig film som tyvärr aldrig kommer ifrån faktumet att det är i slutändan bara är en remake av karate kid-storyn. De av oss som ser filmen för Jean-Claude Van Damme blir dock besvikna då han bara är med under max 10 minuter.
En lite sämre Karate Kid, inte helt fel det.