2.2
2.2
Nina Frisk
Nina Frisk är flygvärdinna. Hon älskar att flyga. Ninas mor Jill älskar Irish coffee och Krister. Krister älskar att jävlas, helst med Ninas bror Linus. Linus älskar Marika. Marika älskar sitt jobb. Nina trivs bäst i det blå, men så möter hon Marcus. Marcus och hans son William. Ett familjepaket fyllt med en stor sorg. Så startar den trettiofemåriga Nina sin första riktiga inre resa.
Originaltitel | Nina Frisk |
Regissör | Maria Blom |
Manus | Maria Blom |
Genre | Komedi, 2000-tal |
Skådespelare | Sofia Helin, Daniel Götschenhjelm, Vilde Helmerson, Sven Ahlström, Gunilla Nyroos, Urban Eldh, Anna Maria Poppe, Johan Ehn, Lukas Loughran, Gunnel Fred, Mats Rudal |
Nina Frisk (Sofia Helin) är en flygvärdinna med 250 flygdagar om året. Hon är med andra ord nästan aldrig hemma, vilket passar henne bra då det sista hon orkar är att umgås med sin utmattande ... Läs mer »
Jag avskyr svensk film.
Underlig komedi där alla verkar dysfunktionella på något sätt. Ibland försöker den mer att vara drama, vilket funkar ännu sämre.
Jag gillar normalt inte sådana här filmer, som inte har någon riktig historia och något riktigt slut, utan bara består av lösryckta scener ur personernas liv. Men denna var ändå väldigt bra på andra sätt. Det var hög igenkänningsfaktor på många personer och situationer! Speciellt alla kvinnor som är eller varit singel och barnlösa efter 30 kommer att känna igen mycket här! Och att det är svenskt ger det en extra dimension av igenkänning. Fräscht foto. Sofia Helin är vacker här och _ser ut_ som en flygvärdinna (till skillnad från många riktiga flygvärdinnor nuförtiden!).
Frisk-fläkt komedi med duktiga Helin. Störde ur mig satan på hennes nerv-psyk morsa bara#( Sen tappade den mot slutet, då lågan rann ut, tyvär.
Jag bara avskyr svenska komedier .... URK!!!
Vet inte varför folk ogillar denna så mycket. Saknar visserligen samma dramaturgiska edge och slipning av manus som andra Blom-filmer uppvisar, men överlag fungerar det mesta och i mycket känns det som en kanske inte oväntad nertrappning efter den mer polerade Masjävlar, en mellanfilm efter den större filmen liksom.
Lite märklig och ovanlig film med en historia som inte var så rak som de brukar. Karaktärerna är lite udda, och det är det som gör hela filmen, tycker jag. Om det inte hade varit för att både Gunilla Nyroos och Sofia Helin har något slags irriterande falsettröst hade jag nog givit filmen en fyra. Det är annars så roligt att se hur det går för familjen Frisk.
Ganska trevlig komedi!
Nina är en 35-årig ovanligt vacker flygvärdinna, som flyger 250 dagar om året. Hon har mycket korta förhållanden med framför allt piloter, en enda natt ibland. Hon träffar sin ursprungliga familj ibland: sin överbeskyddande mamma, sin känslige och nervklene bror och sin klumpige och småelake styvfar. Familjetillställningarna blir ofta besvärliga med gräl och bråk. Men så träffar hon Marcus, en barndomskamrat till en bekant, och dennes son William. De blir ett par, tror Nina.
Bra spelat av Gunilla Nyroos som den överbeskyddande mamman, ganska bra spelat av Sofia Helin som Nina och rätt bra insatser av övriga skådespelare. Många flygfoton över delar av Stockholm, Hammarby och Täby, i övrigt som brukligt. Musiken märktes knappt.
Betyg: 3-
Sofia Helin är vacker att titta på, men det var väl egentligen det ända i denna film. Allt för konstiga karaktärer som inte platsar i någon spelfilm, det fanns verkligen inte en enda karaktär i filmen jag gillade eller föll ett intresse för. vilket betyder kasst manus, regi och agerande. Dock inte tillräckligt kass för en etta.
Det håller inte måttet riktigt det här. Manuset är för dåligt och skådespelarna har inte mycket vettigt att jobba med här. Vissa småkul situationer samt att duktiga Sofia Helin klarar sig med hedern i behåll gör att betyget lyfter från betygsettan och landar på en svag 2;a dvs 2-