Nightbreed
Baserad på Clive Barkers roman Cabal. En ung mans nattliga visioner leder honom till den underjordiska staden Midian där han stöter på underliga varelser kallade Nightbreed.

Originaltitel | Nightbreed |
Regissör | Clive Barker |
Manus | Clive Barker |
Genre | Drama, Skräck, Fantasy, 90-tal |
Skådespelare | Craig Sheffer, David Cronenberg, Doug Bradley, Anne Bobby, Charles Haid, Hugh Quarshie, Daniel Kash, Hugh Ross (I), Bradley Lavelle, Debora Weston, Nicholas Vince, Simon Bamford, Bob Sessions, Catherine Chevalier |
Lever mest på sin coolhet, men speciellt läskigt är det inte. Serien "Buffy the Vampire Slayer" har ju snott den mörka världen / andra sidan eller "Helvetet" här i från typ.
He's meat! Rätt välgjord skräckis, bra mask och musik tex, men en liten smula obegriplig, och med oklar målgrupp, den är som en skräck-ungdomsäventyrsfilm. Grundpremissen är klart inspirerad av I am legend (boken).
Bara sett originalet. Mängder av bra idéer och koncept som fortfarande är aktuella. Svårt att säga hur mycket som är filmbolagets fel och hur mycket som bara inte var genomförbart 1990. Ett av fåtal tillfällen där en remake faktiskt skulle kunna tillföra något.
Som en sämre Hellraiser, och då var jag inte ens särskilt förtjust i Hellraiser. Ett par snygga saker men filmen är rätt ointressant och tråkig.
Director's cut versionen den här gången. Betydligt bättre än vad jag kom ihåg av originalet.
Originell och väldigt underhållande monsterrulle. Fantastiskt jobb med make up. (Director's cut)
Tokröj från början tillslut! Helt galet, och väldigt underhållande. Förutom att det är skräck och action på en gång är det även som en komedi. Jag skulle säga att det här är precis vad jag gillar. Bättre än Hellraiser är den också,
Vilken värld, vilket äventyr! Jag kan till och med nästan förlåta Clive Barkers homosexualitet efter att ha sett denna magnifika Director's Cut.
Alla kultfilmer är inte värda sitt rykte, eller det romantiska skimmer man minns dom med
Snäppet snällare än Hellraiser, men ändå habil. Barker har byggt upp ett spännande och coolt universum med massvis av häftiga figurer, tyvärr får de inte alls så mycket tid som jag önskar. Historien lämnar en del också, tror det kunde ha gjorts ännu svulstigare och råare. Det skall dock sägas att Cronenberg är kung! (9/15)