Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Night of the Living Dead


En ung kvinna och hennes bror skall besöka deras familjegrav på en ödslig belägen kyrkogård. När de väl kommer dit och sedan kliver ur bilen blir brodern attackerad av en zombie. Barbara tvingas lämna honom blödande och springer i panik därifrån tills hon kommer fram till ett hus där till slut sju personer barrikerar sig för att kämpa för att överleva de levande dödas natt.


Originaltitel Night of the Living Dead
Alternativ titel Night of the Flesh Eaters
Regissör George A Romero
Manus John A Russo, George A Romero
Genre Thriller, Skräck, Science Fiction, 60-tal
Skådespelare Karl Hardman, Duane Jones, Judith O'Dea, Marilyn Eastman, Keith Wayne, Judith Ridley, Kyra Schon, Charles Craig, Russell Streiner
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5157
Filmnummer 3170

Recensioner

Skapad 2019-12-08 av FreddyKrueger
Night of The Living Dead är ett riktigt kult fenomen inom skräcken idag. Regissören George A. Romero skapade en riktigt bra zombiefilm som man nog måste ha sett om man ens kallar sig filmfantast. ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-11 av Orvar_Säfström
Några människor har barrikaderat sig i ett hus på landet, utanför står en hungrig armé av zoombier. Dessa ”levande döda” går bärsärkargång i såväl stad som land. Radio och TV uppmanar m...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Elinn
De döda återuppstår och går till angrepp mot levande människor med en Omättande hunger efter deras kroppar. Några personer lyckas, ovetande om varandra, ta skydd i ett och samma hus och blir d...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av cineasten89
Många har kallat den kult - och det kanske filmen är. Men varför är den kult? Det kan jag faktiskt inte förstå själv. Visst, det var filmen som startade en rad slashermovies, men det som nog g...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av FranzFerdinand
Detta är helt klart vad man kan kalla kultfilm, och till råga på det en orginell sådan. Regissören George A Romero har skapat en bitvis läskig men också intressenant lågbudgetfilm. Filmen b...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av von_fantasy
Ja, jag ska erkänna en sak. Jag är inget fan av zombiefilmer, kommer aldrig bli och har aldrig varit, men jag ska ändå försöka bedöma den här filmen rättvist. Barbara (Judith O'Dea) och henn...   Läs mer »

Kommentarer


Ful_fisk
2021-11-24
Såg en ohygglig variant för mer än tio år sedan, någon 90-tals-variant där något fanskap spelat in egna scener och lagt till, som lade sig som en blöt filt över hela upplevelsen. Satte en etta då, men som tur är hade jag helt fel då. Skitbra film, ju! Så snygg, stämningsfull och elegant. Zombiefilmnsgenren står och faller lite grann med den här filmen, allt alla andra gör är ju bara plockat härifrån. Kanon!
Forrrs
2020-12-20
Verkar inte finnas några gränser för hur långt överseendet för att det är en gammal film når, jag tycker också filmen är bra om man inte räknar med det som är dåligt.
jagheteramelie
2018-11-25
Riktigt tråkig.
AngelsDiary
2018-03-24
Gav filmen en ärlig chans då jag älskar Romeros Zombie filmer men den höll inte för mig. Tyckte den var rakt av tråkig även om jag hade överseende med att den är gjord under 60.
mahasarakam
2018-03-12
Romeros kultfilm från 1968 är fortfarande kanske den bästa som gjorts inom zombie- genren.
Dream
2017-11-01
Brukar gå på "SVT" i mellan åt! Antagligen för att rättigheterna inte är speciellt dyra, då George A Romero inte är speciellt känd förutom sina "Zombies" storys, men det spelar egentligen ingen roll för jag ser hellre sådan här "Kult" rulle istället för skräp från "SyFy" på TV6 man glömt bort 24 timmar senare. Nåväl! En klassiker med bra tempo som håller än idag, inte ofta något från 60 - 70 - talet hade denna fart, utan då var det oftast stelt. Så det syns ju direkt vart idéerna till dagens bl.a. serien "The Walking Dead" kommit ifrån.

2017-07-09
Denne holder jo enn i dag. Bare det burde jo være grunn nok til å belønnes med femmeren. Men er litt usikker. 4/5.
anticosmicdawn
2017-04-22
En skräckfilm i den äkta bemärkelsen. Såg den igår natt då det stormade som bara fan och den är fortfarande obehaglig.
Stygga-Vargen
2016-09-10
En av de bästa skräckfilmerna någonsin och den bästa zombiefilmen någonsin! Trots att det är en lågbudgetrulle känns den ändå påkostad och den har åldrats väldigt bra.
gjoob
2016-08-07
En film som lade grunden till många senare filmer. En milstolpe i genren och en av de första skräckfilmerna jag såg, så den kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.
Visa äldre kommentarer »