Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Niagara


Två par besöker Niagarafallen. Spänningar mellan den ena kvinnan och hennes man leder till oväntade konsekvenser.


Originaltitel Niagara
Regissör Henry Hathaway
Manus Richard L Breen, Charles Brackett, Walter Reisch
Genre Thriller, Film-Noir, 50-tal
Skådespelare Jean Peters, Joseph Cotten, Marilyn Monroe, Max Showalter, Denis O'Dea, Richard Allan, Don Wilson, Lurene Tuttle, Russell Collins, Will Wright
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 425
Filmnummer 11279

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Raimo_1985
2017-05-14
Rätt bra men Marilyn Monroe-fans får passa sig så att de inte blir besvikna för hon är inte med jättemycket.
Lillaprinsen
2017-01-17
Första bildrutan har en regnbåge, bara det. Några höjdpunkter: grammofonskivan, kyrktornet (så snyggt klippt!). Sämst (men förstås inte på något vis dåligt) är slutet, vilket kanske visserligen var poängen med hela filmen men vad gör det.
Barneyk
2015-10-13
Mycket trevlig mysthriller som dock helt saknar den där udden och spänningen både i brott och karaktärer. Den minst sagt raffinerade finalen är dock nästan nog för att dra upp filmen till en fyra. Men bara nästan!
Krille80
2014-12-14
Jag kände att det det var dags att jobba mig igenom min stor Marilyn Monroe-samling och först ut blev denna härliga rulle. Det finns helt klart inslag av Hitchcocks anda i denna film och det är just det som lyfter filmen. Monroe är som vanligt vacker men här visar hon även upp sitt kunnande inom skådespeleri. 3+
Tonti
2013-11-02
Cotten är schysst, i övrigt är det ojämnt värre och ganska småtrist. Rätt fina färger dock som så ofta i det gamla Hollywood. Showalter är som redan påpekats en katastrof som skådis.
lumberdajack
2013-06-12
Snygg film men lite fånig. Som en medioker Hitchcock film
sparv
2012-03-23
Jag kan inte sympatisera med en enda karaktär i denna (ganska snygga) film. Karaktärerna är platta och inte speciellt trovärdiga (vad hade jag förväntat mig egentligen?). Mest av allt stör jag mig på herr Max Showalter som har samma flin påklistrat på ansiktet filmen igenom. Annars kan jag hålla med om att stämningen är riktigt bra, men det blir som sagt inte speciellt engagerande och kvinnosynen är ja, ett kapitel för sig.
StureStenhög
2012-03-22
Småtrevlig standardthriller. Varken story eller karaktärer bjuder på nåt nytt direkt, och Max Showalters karaktär är nog den livsgladaste dolme jag någonsin har sett. Det som dock får filmen att sticka ut lite är miljöerna kring Niagarafallen, man får lite grann intrycket att man har skrivit manuset specifikt för att ta tillvara på dessa miljöer så mycket som möjligt, något man lyckas väldigt bra med. Så det blir ändå klart sevärt för den som gillar den här typen av filmer
mammene
2012-03-21
Kändes som det var lite Hitchcock anda över den här filmen. Intressanta och väldigt skilda personligheter, från överdriven levnadsglädje till psykoser. Skådespelarna gör ett dramatiskt utförande och det är lite av charmen. Marilyns prestation var väl inte av högsta klass, men hon är en uppenbarelse. Det går inte att komma ifrån att hon är fachinerande.
Astrojacob
2011-10-10
Myspys med Marilyn. Noir i Färg? Halvbra "Hitckcockian" style som blev bättre o bättre. Måste vara världens dyraste reklamfilm om Niagarafallen, hehe,,, Lite B agerande ibland, men Cotten o Marilyn och de otroliga fallen räcker för en svag Fyra.
Visa äldre kommentarer »