2.4

Nemesis - den yttersta hämnden

I framtiden börjar gränsen mellan människa och maskin att suddas ut. Samtidigt är samhället i upplösning på grund av härjande informations-terrorister. Alex är en polis i Los Angeles med en hel del metall och kretsar under huden. Under en strid med några terrorister blir han dödligt sårad. Sex månader och många operationer och påbyggnader senare börjar han ifrågasätta sin egen mänsklighet. Han beslutar sig för att lämna sitt jobb, dock har han ett sista uppdrag kvar att ta hand om. Men det blir inte helt lätt och han kommer många gånger om ställa sig frågan om vem han ska lita på: människa eller maskin?

Originaltitel Nemesis
Regissör Albert Pyun
Manus Rebecca Charles
Genre Science Fiction, Action, Thriller, 90-tal
Skådespelare Thomas Jane, Brion James, Tim Thomerson, Vincent Klyn, Cary-Hiroyuki Tagawa, Thom Mathews, Marjean Holden, Nicholas Guest, Olivier Gruner, Merle Kennedy, Yuji Okumoto, Marjorie Monaghan, Deborah Shelton, Jennifer Gatti, Borovnisa Blervaque

stgurgel
2019-02-11
Det här är en på riktigt helt suveränt bra film med härlig cyberpunkkänsla och en bra plot som levereras väl tillsammans med massor av härliga repliker. Varje gång jag ser om den blir jag lika nöjd med den, och lika chockad över att så många inte kan se storheten. Dom måste helt enkelt vara vara döda inombords -State of the fucking art, Alex!
GodofThunder
2018-08-08
Skurken heter Fansworth, och hans högra hand (typ) ser precis ut som professor Fansworth's ärkerival i Futurama. Slump? I övrigt är jag helt förbluffad över var de hittar dessa skådisar
gjoob
2018-02-22
Urusla skådisar och mycket meningslöst skjutande i denna kalkonrulle. Men med Pyun-standard får man nog säga att detta är en av hans bättre - hyfsade effekter (jag blundar för roboten på slutet) och en handling som nästan är begriplig.
Raimo_1985
2017-12-20
Många kvalitéer, men räcker inte hela vägen för mig. Svag trea.
Zahmel
2016-12-03
Ok action men all dialog är skriven för att vara "cool" och väldigt mekaniskt levererad vilket kanske är passande nu när jag tänker på det. En B film som går bra att slötitta på.
jingoo
2016-07-25
Såg om den idag och den var nog t o m lite bättre än jag minns den. Sköna skjuta-skjuta-scener i fina miljöer. Den första actionsekvensen på den raserade viadukten gav feta Fallout-vibbar. Handlingen är rätt mycket B men det är fin stämning. Det blir tyvärr minst en jaktscen för mycket ute i djungeln, men annars ett bra tempo. Stop motion-scenerna minns jag som anskrämliga, men nu tyckte jag det var mest charmigt och ibland riktigt snyggt gjort.
2016-01-20
Det var ett tag sen jag såg en Pyunare senast, men det här gav lite mersmak måste jag säga. Jag är förvisso ingen auktoritet på området, men nog känns det som att det är väldigt mycket Pyun över det här. Det är postapokalyps, Vincent Klyn och ett stundande krig mellan människor och cyborgs. Att det skulle dyka upp en krutgumma var lite mer oväntat dock. Även i övrigt finns det mesta man kan önska sig av en underhållande b-rulle. Kul dialog, en skön b-films-cast, och flera roliga och påhittiga sekvenser. Jag tänker då t.ex. på när Gruner flyr rån ett hotell på ett ytterst kreativt vis. Vidare ser den också förvånansvärt bra ut för en sådan här film, stop motion-sekvensen undantagen, även om den har sin charm på sitt sätt. Tänka sig att det bara är 11 år kvar till den här framtiden nu, hög tid att börja fundera på att skaffa sig en cyborg-arm
papabobadiof
2015-05-02
Tema: Fräcka solglasögon
2015-01-25
Får väl sägas vara cyborgtokige Albert Pyun´s magnum opus och den rullen han är mest känd för. Stenhård action med ett hejdlöst skjutande bland muskler, tuttar, svett och såklart en ordentlig hög cyborgs. Kanske enformigt och ibland rätt tramsigt, men vill man se hur arvet från 80-talets b-action förvaltades in på 90-talet är det här rätt rulle.
Djason
2014-12-18
Helt ok action/SciFirulle. Börjar lite tradigt för att sen ha en hel del skön pang pang.