Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Nazarin


Filmen följer Nazarin, en ung präst som tvingas lämna sitt prästskap på grund av falska anklagelser om okyskt och rebelliskt leverne. På hans pilgrimsfärd fördjupas hans tro, även om han utsätts för prövningar.


Originaltitel Nazarín
Regissör Luis Buñuel
Manus Luis Buñuel, Julio Alejandro, Emilio Carballido
Genre Drama, 50-tal
Skådespelare Francisco Rabal, Marga López, Rita Macedo, Ignacio López Tarso, Ofelia Guilmáin, Jesús Fernández, Noé Murayama
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 134
Filmnummer 14405

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Tabu
2013-06-27
Jag försöker inte göra mig lustig när jag påstår att det här är den e n d a filmen om tron på Treenigheten som jag tar på absolut allvar...
Tonti
2011-10-24
Den otroligt vackra slutscenen höjer till en fyra. Ett mycket intressant persongalleri som dock lider av en viss stelhet i skildringen. Nazarin själv är väldigt självgod men det är riktigt gripande när han börjar tvivla och räddas av en ananas. Den här filmen känns mycket vitalare än regissörens senare verk vilket särskilt blir tydligt om man jämför med hans andra film i pilgrimsformat, Vintergatan. Dock känns det som att de flesta karaktärer målas i väl mörka och onyanserade färger.
Sznax
2011-10-24
Mycket bra och mycket underhållande kritik mot religion i allmänhet och kristendomen i synnerhet. Prästen vill inte bli omtalad som ett helgon, men samtidigt beter han sig verkligen som ett (enligt honom själv) och just den dubbelheten genomsyrar hela filmen på ett makalöst sätt. Det närgångna foto är perfekt. Buñuel kunde verkligen fånga det där under sin tid i Mexiko. Betyg 7.5
Paddyeahh
2011-08-31
Mycket bra.
labi
2009-09-04
Fantastisk. En film som stannar kvar. I övrigt har jag inget att tillägga utan hänvisar till Myllos utmärkta inlägg som summerar allt perfekt.
Myllo
2009-06-28
Den fick guldpalmen i Cannes 1959 och är verkligen typisk för Buñuel. Dels kan man säga att den visar vad som skulle hända om Jesus dök upp igen i modern tid, nämligen samma sak som förra gången. Dels visar den att man kan vara för god för den här världen och då är man illa ute. Här finns referenser till Dostojevskijfigurer som Alexej Karamazov, furst Mysjkin och Sonja Marmeladova. Och så kan man se den som Jesu lidandes historia flyttad till Mexico i början av 1900-talet. Alltså ett mångsidigt och kraftfullt konstverk som lyckas göra filosofiska och teologiska frågor begripliga genom typsituationer och dialoger. Måste ses flera gånger för att man ska kunna ta till sig allt i denna rika och fantastiska film.
niklaseriksson
2007-11-21
Skall tydligen vara en av Tarkovskys favoritfilmer, precis som Prästmans Dagbok, och visst ser man likheter filmerna imellan, allra helst i tematiken som avhandlas. Nåväl, jag tyckte det var underligt medryckande film, nog en av de bästa jag sett av Buñuel.
emilstjernholm
2007-05-05
Fängslande och intresseväckande av Luis Buñuel.
Zenmuron
2007-03-05
Väldigt bra
LuonasTaemrem
2006-03-07
Länge osäker hurvida det var en fyra eller trea. Skildringen av Nazarins vandring är väldigt bra.
Visa äldre kommentarer »