Natural City
Året är 2080. Jorden har blivit förstörd av naturkatastrofer och de överlevande människorna tvingas leva i gigantiska städer byggda ute till havs. Agent R jobbar för ett företag som spårar och förintar förrymda cyborger. När han blir förälskad i Ria, en cyborg som jobbar som dansare på en klubb, förändras hela hans liv. Ria har nämligen ett bäst-före-datum och måste snart lämnas in för återvinning...

Originaltitel | Natural City |
Regissör | Min Byung-chun |
Manus | Min Byung-chun |
Genre | Action, Drama, Science Fiction, Thriller, 2000-tal |
Skådespelare | Yu Ji-tae, Lee Jae-un, Seo Rin, Jeong Eun-pyo, Jung Doo-hong, Kim Eul-dong, Ko Ju-hye, Yun Chang, Kim Hyo-seon |
Filmnummer | 19153 |
Inte min typ av film.
Hade blitt en femma om det inte vore för sista delen. Otroligt skönt med filmer som inte talar om för tittaren hela tiden. Charmfaktorn extremt hög, stämningen lysande. Man märker ju att budgeten inte är så hög men det gör den ju bara ännu bättre, man får använda de medel man har. Mycket fin film.
Var ganska trött när jag såg den så en omtitt är välbehövd. Men tyckte om slut-delen trots att det var för mycket slow-motion. Trist att CGI-effekterna är av sämre natur, då Blade Runner fortfarande är enastående i sin konstruktion av visuellt bländade miljöer.
Koreansk sci-fi... rätt så långsam och dramatisk i dyster framtidsmiljö när polisen jagar olagliga cyborgs. Handlingen är ok och den håller intresset uppe. Men tyvärr så är karaktärerna väldigt anonyma och filmen tar sig aldrig riktigt. Men får väl sägas vara ok ändå.
Några sekunder av actionscenerna var snygga. Resten av filmen var helt fruktansvärt uruselt berättad. Jag fattade ingenting om varken karaktärer, motiv, handling, världsbild eller knappt vem filmen handlade om. Sämsta filmen jag sett på länge. Jag kände mig tvungen att spola en del, något jag annars aldrig brukar göra.
Inget som fastnar i minnesbanken. Jag minns att jag än en gång konstaterade att specialeffekter är något som alltjämt görs bäst i Hollywood, att temat cyborg - människa redan behandlats i Bladerunner och att slutet hade det typiska vemodet över sig. Inte dålig, men inget som fastnade på näthinnan.
Sjukt dåligt klippt. Efter att jag läst handlingen på baksidan av fodralet fick jag större kännedom om huvudpersonen än genom att se hela filmen.
Rörig klippning, tarvliga actionscener och dåligt ljud men bakom det hela döljer sig en vacker och tragisk historia som faktiskt kommer fram i senare delen av filmen.
vacker men ack sa rorig
Det enda i filmen som var sevärt var de sista 20 min resten av osammanhängande och intressant skräp att se på.