Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Natural Born Killers


Möt Mickey och Mallory Knox, massmördare och popkulturfenomen. Över hela världen har de fans som följer deras framfart i teve-nyheterna och programmet American Maniacs, lett av Wayne Gale. Fans som visserligen "respekterar människoliv och sånt där" men som verkligen fascineras av de två mördarna.


Originaltitel Natural Born Killers
Regissör Oliver Stone
Manus David Veloz, Richard Rutowski, Oliver Stone
Genre Drama, Kriminalare, 90-tal, Roadmovie
Skådespelare Woody Harrelson, Juliette Lewis, Robert Downey Jr, Tom Sizemore, Tommy Lee Jones, Rodney Dangerfield, Edie McClurg, Sean Stone, Russell Means, Lanny Flaherty, Evan Handler, Pruitt Taylor Vince, Joe Grifasi, Kirk Baltz, Louis Lombardi, Steven Wright
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 15563
Filmnummer 317

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av SantaClaus
Ett ungt (och vackert) par går genom en dörr in i en kafeteria. Mannen sätter sig ner och äter paj medan hans flickvän dansar med jukeboxen. Fem minuter senare går de ut med blodiga händer oc...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av blund
Ett ung kvinna vid namn Mallory (Juliette Lewis) drömmer sig bort och ser ljuset i tunneln, bortom sin hemska far som utnyttjar henne sexuellt, bortom hennes mor som inte gör någonting åt det, bor...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av the-godfather
Då och då kommer det filmer som skakar filmvärlden rejält. Året 1994 så kom det en sådan film. Filmen var en käftsmäll mot amerikansk media.[*] Nu tror jag att ni vet vilken film jag snackar...   Läs mer »

Skapad 2019-11-18 av BeforeYouDie
Natural Born Killers handlar om Mickey och Mallory Knox, och deras brutala med samtidigt poetiska mördarorgie på Highway 666. Det hela började efter att de tillsammans mördare Mallorys sexuellt ö...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av jotnan
Oliver Stone är en regissör på sitt helt egna sätt. Medan de flesta berömda regissörer hittar sina nischar, sina stilgrepp som vittnar om att filmen i princip är patenterad av just den regissö...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av billybob
Mickey och Mallory har på kort tid mördat över femtio människor och framställs som superstjärnor i massmedia. De överfaller oskyldiga helt slumpmässigt och lämnar alltid en överlevande så a...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av BobbyPeru
Oliver Stone tar i den här filmen upp mediasamhället genom två mördares ögon. Mickey och Mallory Knox är två unga och arga människor som har tröttnat på alla idioter och ger sig ut på en m...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2017-01-08
Oliver Stone goes Lynch. I övrigt är det ganska mycket A Clockwork Orange med några frikostiga hinkar Charles Manson slängda över Mickey. Ett ambitiöst försök till massmediekritik finns ju definitivt men det fungerar inte riktigt. Det är enormt svårt att klassificera filmen, satir är det ju, men det går i början förlorat i orgierna och blir mot slutet övertydligt. Även betyget är svårt att ge till en så udda film, som är otroligt politisk men maskerar det till "actionfilm" och "roadmovie". Det får bli en feg trea.
RustyFilm
2016-12-10
Intensivt, har likheter med Pulp Fiction (som ju är väldigt bra). Quentin Tarantino’s som gjorde Pulp Fiction står även bakom storyn här men har dock inte regisserat eller producerat detta. Kanske filmen hade vunnit på en Tarantino regi (det här är ju hans gren). Häftig inledning av filmen med solodans av Malory (spelad av Juliette Lewis) till Jack Scotts "The way I walk", dansen övergår till misshandel av en uppvaktande bargäst. Efter detta blir det för mycket av det mesta men det här är ändå klart sevärt.
Stygga-Vargen
2016-10-02
Ärligt talat en ganska tråkig och intetsägande Charles Starkweather-inspirerad film. Skådespelarna gör väldigt bra ifrån sig men hade det inte varit för det så hade den fått en 1:a. Kalifornia och True Romance är bättre.
Tatty
2016-05-14
Bra och okej film. Lockade mig inte så mycket.
Metheuz
2016-03-09
Såg om filmen nu sådär tio år senare och den var mer "knarkig" än vad jag mindes samt att vissa skådespelare överspelar å det grövsta (Tommy Lee Jones är ett bra exempeL. En urflippad version av Bonnie & Clyde helt enkelt.
Howler19
2016-02-13
Jag har inget tålamod med sån här sörja. Helt oförstående till vad som överhuvudtaget kan anses vara bra med den här filmen.
Brouhaha
2015-10-31
...? Va? Helt ärligt är den dålig, men tillräckligt störd för att nå upp till en 3'a. Riktigt äcklig. Det enda bra är Tommy LJ och Tom Sizemore.
dudson
2015-08-23
Måste omvärdera mitt gamla betyg efter en omtitt. Detta spektakel till film är bara en satans sörja av snabba klipp och inslag av flum musik & dåligt gjort våld. 90 talet var allt bra skumt ibland asså.
Simon_19
2015-07-10
Rörig och tråkig, blev bara sämre och sämre.
Hitschmidt
2015-05-30
Väldigt obehaglig, både de våldsamma scenerna, och hur filmens media porträtterar alltsammans.
Visa äldre kommentarer »