Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Nattvakten


Martin tar extrajobb som nattvakt på ett bårhus. Men några skrämmande händelser inträffar och snart jagas Martin av både polisen och en mördare.


Originaltitel Nattevagten
Alternativ titel Nightwatch
Regissör Ole Bornedal
Manus Ole Bornedal
Genre Thriller, Skräck, Mysterium, 90-tal
Skådespelare Kim Bodnia, Nikolaj Coster-Waldau, Sofie Gråbøl, Lotte Andersen, Ulf Pilgaard, Rikke Louise Andersson, Stig Hoffmeyer, Gyrd Løfquist, Niels Anders Thorn, Ulrich Thomsen, Christian Friis
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 13314
Filmnummer 61

Recensioner

Skapad 2021-05-12 av Stygga-Vargen
Jag har sett en hel del danska filmer genom åren och jag har några favoriter som jag gärna ser om och om igen - Flygande farmor, Bänken och Jakten för att nämna några och Lars von Triers serie ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-18 av billybob
Uppläget är så självklar och brilliant att man skäms att ingen har tänkt på det förr: en juridisk studerande tar jobb som nattvakt på ett bårhus, en brutal seriemördare härjar i staden och...   Läs mer »

Kommentarer


StureStenhög
2019-10-31
Minst 20 år sedan jag såg den här senast, men jag mindes den som rejält obehaglig, och det levde den till viss del upp till även nu när jag såg om den. Miljön är helt suverän och man lyckas etablera den på ett väldigt tilltalande vis, och stundtals är det stämningsfullt som satan. Det är ju bara synd att man inte lyckades bygga en bättre film runt det, men för det hade det behövts ett betydligt bättre manus. Storyn är tunn, förutsägbar, och bygger alldeles för mycket på tillfälligheter och ibland rena dumheter. Den drar även lite för mycket mot svart komedi, vilket den förvisso fungerar helt okej som, men det känns som att de var på väg att bygga upp en riktigt bra skräckfilm, och det är synd att man slösar bort den potentialen. Antagligen en film som överraskar positivt om man inte alls vet vad man ger sig in på, men som överraskar negativt om man faktiskt går in i den med förväntningar
Stygga-Vargen
2019-08-24
Riktigt bra rulle faktiskt.
karlmats
2018-04-16
Det här var tydligen en stor hit på 90-talet men det hade jag ju lyckats missa helt. Jamie Lannisters debutfilm och det är lite märkligt att se en så ung version av den härlige dansken. Här är han inte lika härlig dock då han pratar danska, ett av de gräsligaste språken på denna planet, och det hjälper ju inte riktigt att hans kompis, Kim Bodnias, karaktär är ett riktigt rövhål. Visst är det lite stämningsfullt och så men jag tycker nog inte att filmen har åldrats jättebra och hur skrämmande är ett bårhus egentligen? Känns som att de överspelar det lite och dessutom blir det lite för förutsägbart för att det ska funka som ett mysterium. Det får bli en ganska stark 2a till slut.
Bumbi78
2014-07-02
Vill ju inte ge det danska orginalet ett sämre betyg än dess amerikanska remake av samme(?) regissör. Men efter att ha den i hyfsat minne försvann ju tyvärr hela spänningsdelen och mordmysteriet. Ändock en thrillerrysare av rang jag gott kan rekommendera.
ZoIX
2014-02-09
Mycket märklig film utan sympatiska karaktärer. Försöker vara smartare än vad den är.
SalotSar
2014-02-09
Riktigt läskig i början, inte minst den bedrövliga karaktären som Kim Bodnia spelar. Scenen på restaurangen ett paradexempel på reifikatonen under kapitalismen. Klart sevärd, trots tidstypiska axelvaddar (även om det känns lite efter...).
recencent96
2013-12-06
Galet skön början, men ju mer thriller den blir desto mer försämras den.
Astrojacob
2013-10-16
Klockrent klassen bättre än amerikanska kopian. Femma.
Hanness
2013-09-24
Hyffsad dansk film, Kim Bodnia är som alltid lysande.

2013-01-31
Nä, bättre dansk film har skådats. Fastnar inte för någonting faktiskt, varken skådespeleriet, storyn eller fotot. Tradiga könsroller och smårasistiskt för övrigt.
Visa äldre kommentarer »