3.3
3.3
Natthärbärget
Drama om plågade, utarmade själar i Tokyos slum. Mifune spelar en tjuv som får ihop det med Kagawa. Bygger på Maxim Gorkijs pjäs Natthärbärget.

Originaltitel | Donzoko |
Alternativ titel | The Lower Depths |
Regissör | Akira Kurosawa |
Manus | Akira Kurosawa, Hideo Oguni |
Genre | Drama, Komedi, 50-tal |
Skådespelare | Toshirô Mifune, Kamatari Fujiwara, Minoru Chiaki, Kyôko Kagawa, Isuzu Yamada, Ganjiro Nakamura, Eiko Miyoshi, Kichijiro Ueda, Koji Mitsui, Eijirô Tôno, Bokuzen Hidari, Haruo Tanaka, Akemi Negishi, Nijiko Kiyokawa |
Den här filmen fick mig att minnas pjäsen på ett mycket tydligt vis trots att det var längesen jag såg/läste den senast nu. Väldigt vacker film också, gillade särskilt slutet och trean känns helgjuten.
Kurosawa briljerar som han alltid gör. Han fångar allt hos karaktärerna och varje detalj av miljöerna. Dialogen är perfekt lagd och trots att det blir lite tjatigt i längden så tröttnar man aldrig. Stammisarna är lika bra som alltid och Mifune är så bra som bara han kan vara när han ryter till. Kameraarbetet är bland det bästa jag sett. Betyg 8.6
En perfekt fusion mellan Japan och Ryssland, jag satt som klistrad från första minuten
Hettade till ibland men lite väl långdragen faktiskt.
det blir inte mycket segare än så här...
Ytterst intresseväckande. Har ett annat
fokus än Reoirs version av historien, här står kollektivet mer i centrum vilket fungerar utmärkt. Dessutom är slutscenen precis som sagts tidigare alldeles fantastisk.
Ännu en smått fantastisk film av Kurosawa. Ruskigt bra skådespeleri av samtliga medverkande.
Fantastiskt slut.
Helt underbar... Kurosawa upphör aldrig att förvåna och imponera! Så oerhört bra karaktärer! Härligt teatralisk film...
skrikfest.