Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Narc


Nick Tellis är avstängd från polisen efter att han skjutit en gravid kvinna under en knarkrazzia. 18 månader senare kallas han åter in och blir lovad att alla anklagelser mot honom släpps om han reder ut mordet på en narkotikapolis. Hans partner blir den aggressive snuten Hanry Oak. Spåret är iskallt tills några knarkhandlare väcker deras intresse.


Originaltitel Narc
Regissör Joe Carnahan
Manus Joe Carnahan
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Ray Liotta, Jason Patric, Busta Rhymes, Chi McBride, Anne Openshaw, Krista Bridges, Dan Leis, Lloyd Adams, John Ortiz, Karen Robinson, Alan Van Sprang, Paulino Nunes, Stacey Farber, Bishop Brigante, Lina Giornofelice, A C Peterson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1832
Filmnummer 9427

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Bumbi78
2023-10-30
Liotta och Patric är bra, men det är alltför tungt, mörkt och deppigt för att jag skulle tycka om den. Pundare, halvfigurer och dåliga poliser har det gjorts bättre filmer kring.
karlmats
2019-03-03
Ännu en omtitt och ännu en gammal 4a som faller. Fallet blir dock den här gången ganska mjukt då Narc mer än 11 år senare fortfarande levererar en tät stämning och två ganska trasiga poliser som kompletterar varandra bra. Patric och Liotta med sina Uwe-kopplingar är ju inte kända som några högkvalitativa skådisar kanske, men de levererar ändå två stabila insatser. Patric påminner lite om Colin Farrell i andra säsongen av True Detective och hans vilsna letande efter mening i tillvaron känns äkta. Jag kom knappt ihåg nånting av filmen varken på förhand eller när jag såg den, så att 4an ryker har nog inget med det att göra, snarare att det kanske har gjorts bättre såna här skildringar efteråt samt att kraven för de ljusblå höjderna har höjts. Inte många lättsamma scener som blandas in i allt det seriösa, gillar man dystra polisthrillers kan Narc nog inte vara ett dåligt val i genren ändå. Det blir en stabil 3a den här gången.
Krille80
2014-12-24
Underskattad film som aldrig gick upp på våra biografer. Det är en ganska våldsam och brutal polisfilm med bra prestationer av skådisarna, Ray Liotta imponerar, och ett rätt intressant slut. 3+
RichardEk
2013-07-19
Bra, om än inte oförglömlig polisthriller med inslag av kammarspel. Filmen bärs mycket av Ray Liottas och Jason Patrics intensiva närvaro och spänningen mellan de bådas rollfigurer. En del lyckade vändningar i filmens berättelse spär på känslan att det är en polisfilm utöver det vanliga. Definitivt sevärd film i det lite mindre formatet.
jeremy_jones
2012-08-01
Jag såg den igår och minns bara ett par irriterande detaljer. Det är ju inte så bra. (2/6)
Zok
2011-12-27
Välspelat och bra.
filmfreak1
2011-06-22
Riktigt bra polisfilm, skådepelet är lysande och manuset går inte att klaga på, Mycket stark 4a
Blink182
2010-11-20
Riktigt råtung polisfilm med två helt enastående prestationer av Liotta och jason patric.
CultOfZenith
2010-05-08
Hårdkokt är helt rätt ord, vilket räcker långt.
martineden
2010-04-25
Det är nu för tiden inte så vanligt att jag faktiskt ser en film på tv utan brukar värja mig i från all skit som vanligtvis visas och istället slita på min filmsamling, där den genomsnittliga kvaliteten är bra mycket högre. Här dock fann jag en film med Ray Liotta som korsat min väg ett par gånger och som jag faktiskt varit smått intresserad av att se. Redan i inledningen då vi får följa Jason Patrics karaktär i jakten på en knarkare filmad med handkamera. Paniken och stressen förmedlas på ett mycket bra sätt när knarkaren i en park riktar sin pistol mot ett barn. Filmens styrka är att fokus ligger på karaktärerna och för genren ger dem ovanligt djup och utrymme. Patric och Liotta är bra och intresset hålls uppe på ett skickligt sätt av regissören Carnahan, som snickrat i hop ett riktigt bra manus. Faktumet att vi lär känna karaktärerna och deras situationer under berättelsens fortgående ger filmen en prägel av viss melankoli; och jag gillar verkligen hur fotot nästan hela tiden är nyanserat i blått; endast minnesbilderna ges starkare färger. Min favoritscen är när Patric och hans hustru grälar samtidigt som deras tio månader gamla son gråter. Det är oerhört effektfullt att inkludera ett spädbarn i en sådan scen och den ganska enkelt strukturerade scenen blir oväntat kraftfull. En bra story välutförd; med bra skådisar, bra manus, fin klippning och faktiskt överraskande sluttwist. Jag gillar denna skarpt och anser den vara en av de bättre polisfilmerna som gjorts på senare år. Väldigt bra film. 3+/4- . Kan kanske höja den efter en andra titt.
Visa äldre kommentarer »