3.3
3.3
När Grunken knyckte julen
Tecknad filmatisering av Dr. Seuss klassiska saga om när Grunken (Grinchen) bestämmer sig för att stjäla julen från medborgarna i Whosville.

Originaltitel | How the Grinch Stole Christmas! |
Alternativ titel | När Grinchen knyckte julen, Dr. Seuss' How the Grinch Stole Christmas! |
Regissör | Chuck Jones, Ben Washam |
Manus | Irv Spector, Bob Ogle |
Genre | Kortfilm, Komedi, Animerad, Familjefilm, Musikal, 60-tal |
Skådespelare | Boris Karloff (röst), June Foray (röst), Dal McKennon (röst) |
Filmnummer | 20302 |
Eftersom det är en familjefilm kan jag acceptera slutet. Innan dess är den härligt elak, färgstark och fyndig så det räcker, alltså sevärd för både julälskare och julhatare.
Jovars, den håller väl måttet om än inte med någon vidare råge direkt. Kul med Karloff som Grunken.
Den fungerade att titta på för stunden, samt så hade den mycket fina färger men intresset låg inte riktigt på topp, inte heller julstämningen i mitt tycke. I sådana fall, finns det andra tecknade kortfilmer jag värderar högre. Svag trea.
En riktig mysig stund med Boris Karloff som berättar för oss vad julen egentligen handlar om
väldig osäker om ja ska ge den en tvåa eller en trea men den får en väldig svag trea pga Boris Karloff.hade han inte gjort rösten till grichen så hade den fått en tvåa för själva storyn är rätt ointressant. -----3
Jag älskar den här filmen så mycket. Jag tittar på det här varje jul och kan inte föreställa mig att det finns folk där ute som inte ha sett den. Då rekommendera det att se på den.
Okej som julfilm.
Fint animerat och härlig julstämning!
Charm!
Fattar inte varför jag avskyr Grinchen... Måste vara för att han är elak.