Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Napoleon


Miniserie i fyra delar. Året är 1795 och i början av unge General Bonapartes karriär. Han har ett rykte om sig som skicklig krigare men också som hetlevrad man – han praktiskt taget friar till den vackra änkan, Joséphine de Beauharnais, första gången han träffar henne. Här får vi bland annat uppleva hans lyckade slag mot Italien, det historiska egyptiska fälttåget och hans viktiga krig mot österrikarna med hans första stora triumf vid Austerlitz. Mindre lyckat är hans personliga liv: hans älskade fru Joséphine bedrar honom och är oförmögen att ge honom en arvinge. Hans egna, omättliga familj törstar efter ära, titlar och kungadömen... Samtidigt måste han även lyckas navigera i det svåra politiska klimat som råder i Paris.


Originaltitel Napoléon
Regissör Yves Simoneau
Manus Didier Decoin
Genre Drama, Romantik, Äventyr, Krig, Mini-serie, 2000-tal
Skådespelare Christian Clavier, Isabella Rossellini, Gérard Depardieu, John Malkovich, Anouk Aimée, Jessica Paré, Ludivine Sagnier, Julian Sands, Heino Ferch, Sebastian Koch, Ennio Fantastichini, Guillaume Depardieu, Mavie Hörbiger, Alexandra Maria Lara, Marie Bäumer
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 263
Filmnummer 17559

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


martingo89
2014-02-15
Över förväntan. Filmen följer den riktiga historien om Napoleons liv väldigt väl. Alla skådespelare håller dock inte alltid riktigt måttet och bristen på nödvändiga produktionsresurser gör att krigsscenerna inte blir så storskaliga och spektakulära som de borde ha varit.

2011-09-27
Betydligt bättre än jag hade hoppats på!
Nocturnalraven
2008-01-12
Jag såg den efter att ha läst en hel del om Napoleon, och utgick ifrån att den var som en dokumentär. Så den var bra. Den visar en rättvis bild av Napoleon.
storhemulen
2007-09-12
OK, men inte mer.
Wittmann
2007-05-27
Den här filmen förtjänar verkligen inte en fyra (som jag ger den). Stora delar är smått löjliga. Napoleons genomträngande och levande blick försöker man t ex återspegla genom att skådespelaren aldrig blinkar. Hela filmen igenom har han uppspärrade ögon och liksom stirrar hela tiden. Är man inte insatt i historien om Napoleon så måste filmen dessutom kännas väldigt hoppig och osammanhängande. I vilket fall så får filmen en fyra av mig eftersom personer som jag läst så mycket om blir levande. När fältmarskalk Ney leder sitt kavalleri mot engelsmännen i slaget vid Waterloo så ser det exakt så ut som jag har föreställt mig det. Överlag så är filmen inte så spännande, men man har tagit vara på alla historiska personers karaktärer och det blir därför lite intressant att se filmen i alla fall.
johnpo
2007-02-13
vldigt seg och tråkiga krigscener
Ghostface
2006-09-14
en väldigt påkostad kostymserie om napoleon, tycker den var spännande och klart sevärd
mgrankvist
2005-12-18
Tråååååkig!
Kaigon
2005-11-23
Oj vad platt!
Power-Fia
2005-07-18
Fantastisk!!
Visa äldre kommentarer »