Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Nanking


Filmen berättar historien om Nanjingmassakern då den japanska armén mördade och våldtog hundratusentals kineser. Då bestämde sig en grupp människor för att försöka rädda dessa hjälplösa individer.


Originaltitel Nanking
Regissör Bill Guttentag, Dan Sturman
Manus Bill Guttentag, Dan Sturman, Elizabeth Bentley
Genre Drama, Dokumentär, Krig, 2000-tal
Skådespelare Hugo Armstrong, Rosalind Chao, Stephen Dorff, John Getz, Woody Harrelson, Mariel Hemingway, Michelle Krusiec, Leah Liang, Chris Mulkey, Jürgen Prochnow, Sonny Saito, Graham Sibley, Mark Valley
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 78
Filmnummer 53769

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


NoWireHangers
2016-02-20
Dokumentärfilm där skådespelare sitter på varsin stol och levererar monologer från deras karaktärers brev och dagbokstexter. Det låter kanske dumt men funkar oväntat bra. Detta varvas med gripande berättelser från riktiga ögonvittnen. En stark film.
Venatici
2015-08-08
Intressant dokumentär om en stor händelse och humanitär katastrof som av någon anledning tycks passera många människor. Ungefär som Kambodja och Pol Pot.
teievinken
2010-11-07
en mycket bra krigsskildring. till skillnad från hollywood finns här inga hjältar, bara offer. vackert kameraarbete och jag gillar verkligen valet att filma i svartvitt, filmen sticker ut och det känns inte konstlat. man får både följa japanska och kinesiska soldaters öden såväl som civilas. "nanking nanking" är betydligt mer nyanserad än andra filmer i samma genre som "black sun- the nanking massacre" och "john rabe" där japanerna inte visar några som helst känslor förutom kallblodighet. och jag instämmer med yangbo:s kommentar, detta bör ingå i historieundervisningen på högstadiet.
amam
2008-10-23
Trodde att den skulle vara en mer av en spelfilm men det är mer en dokumentär än något annat. Spelfilmsbiten är att de har en del kända och halvkända skådisar som spelar vittnena. (Mariel Hemingway är lika kass i sin roll som hon brukar vara förresten). Min åsikt om själva filmen är att de borde ha gjort en spelfilm om Nanking-massakern istället, det hade nog funkat bättre med deras grundtanke. Riktiga dokumentärer är bättre än formatet de har valt här, det känns fejkat. Vilket är jobbigt då de fakta de presenterar stämmer i stort sett.
Totenkopf
2008-10-05
Intressant att få en större inblick i in en väldigt stor händelse före andra världskriget, brukar som sagt bara skymta förbi i historieböckerna.
erik.p
2008-05-01
Väldigt intressant och en riktigt ruskig ämne. Det som drar ner betyget är att man valt skådespelare "agera" nu döda vittne, istället för att som "vanligt" låta en torr gubbe läsa ur deras dagböcker. Jag föredrar det. Sevärd och skrämmande, i synnrhet när överlever berättare, både kineser och japaner.
yangbo
2008-04-25
finns redan en hel del filmer om denna totalvåldtäkt, inte så svårt att läsa om dessa saker eller hitta de på nätet heller för den delen, men när jag gick i svenska grundskolan nämndes det här i princip så nära 0-skalan att det inte gick att komma närmare, och nu när jag tittar på min mycket yngre systers böcker, verkar det inte ha ändrats, det är så att man blir mörkrädd mitt på ljusa dan. Det här är på ett globalt perspektiv minst lika viktigt som alla andra hemskheter som har skett de senaste 100 åren, att det ligger så bizzart nära i tiden och samtidigt ignoreras såpass mycket i väst är för mig ett frågetecken, Men men, detsamma gäller ju t.ex. USAs senaste imperialism-äventyr och irakier-slakt, de ignoreras väl lika mycket av omvärlden också.
Leonel
2008-01-31
Den går just nu på Göteborgs Filmfestival.
lunasea
2008-01-30
när kommer den till sverige..så svenska folket får se förintelsen i asien
kaminix
2008-01-28
Stark fyra. Länge sedan jag blev så störd av en dokumentär som denna.
Visa äldre kommentarer »