Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Någonting har hänt


AIDS sprider sig över världen. I Sverige försöker några forskare ta reda på vad som egentligen hänt, och varför.


Originaltitel Någonting har hänt
Regissör Roy Andersson
Manus Roy Andersson
Genre Kortfilm, Dokumentär, 80-tal
Skådespelare Klas Gösta Olsson, Anne Tubin, Lennart Björklund, Sandy Mansson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 859
Filmnummer 5040

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


andmoreagain
2014-10-01
Känns knepigt att sätta betyg på en ej färdigställd film men den gav en förminelse av en stark fyra. Galen men ändå hyperintressant konspiratorisk med typiska Roy Andersson-bilder. Synd att socialstyrelsen var finansiär vilket ledde till att projektet avslutades pga av filmens galna (elller?!) framställning om uppkomsten av AIDS.
JeremyClarkson
2014-03-22
Filmen där Roy Andersson hittade stuket.
DrT
2013-02-20
AIDS-information for dummies (låt oss tala lite långsammare). Pretentiös, historielös och totalt felaktig smörja från Roy Anderssons idealitiska bakgård.
Hypostas
2012-11-19
Passade på att se denna kortfilm nu efter att jag precis sett Torka aldrig tårar... Rekommenderas!
Xenox
2012-08-07
Väldigt konstig kortfilm. Jag tycker att den var alldeles för kort och slutet kom precis när allt började bli intressant. Trots detta så finns det en del välgjorda scener, men eftersom jag aldrig blev särskilt berörd, blir det bara en tvåa.
kakbakarn
2012-03-05
Håller med alla kommentarer som påpekar att filmen känns oklar. I övrigt är det förstås samma klassiska Roykänsla som alltid, även om jag föredrar den i ren spelfilmsform,
the-godfather
2011-10-21
Denna är på sätt och viss otäck. Men den försökte behnadla ett aktuellt ämne som redan då var aktuellt. Men det dåliga är att den hyfsad är lite ytlig och den fokuserar inte på själva förljderna men ett bra bildspråk och en hyfsad story gör att den får en trea utav fem.
Joyfulsounds
2010-11-29
Förutom den fantastiska scenen med föreläsningen om hur viruset kanske har kommit från apan så är det här samma gamla tråktråk som Roy alltid (miss)lyckas med...
sunvalley
2010-08-15
Det intressanta här är att Roy Andersson hade fel. Hiv-viruset har sitt ursprung i Afrika och teorin att viruset skapades av amerikanska forskare inplanterades av Stasiagenter. Roy Andersson gjorde såklart filmen i de bästa intentioner och många av scenerna är både vackra och roliga (jag tänker främst på sexualundervisningen och scenen där teorin att hiv-viruset har sitt ursprung i Afrika förlöjligas). Men en film som försöker vara dokumentär (i någon mån) måste bedömas på hårdare grunder än andra filmer.
Avtryck
2010-05-12
Svart humor. Väldigt Roy Anderssonsk.
Visa äldre kommentarer »