Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

Någon annanstans i Sverige


Filmen utspelar sig utmed en väg någon annanstans i Sverige och handlar om ett antal människor som är som folk är mest. Men så under en och samma natt drar en osannolik kedja av händelser in över dem och ingenting är sig mera likt


Originaltitel Någon annanstans i Sverige
Regissör Kjell-Åke Andersson
Manus Hans Gunnarsson
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Mikael Persbrandt, Helena Bergström, Peter Andersson, Marie Richardson, Björn Bengtsson, Jonas Inde, Sussie Ericsson, Jacob Nordenson, Sten Ljunggren, Magnus Roosmann, Björn Gustafson, Peter Lorentzon, Sofi Helleday, Lars Lind, Meg Westergren
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 224
Filmnummer 88690

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


DrVergerus
2022-12-04
Inte alls trovärdigt med stockholmsskådespelare som talar rikssvenska i denna norrländska ort.
Rai
2018-12-21
Funkar inte alls.
Gordyal
2015-07-18
Ganska bra film som aldrig lyfter, och som definitivt aldrig blir så djup, smart och märkvärdig som den ger sken av att vara. Det känns som att Kjell-Åke Andersson försöker att simma ömsom i Runges och ömsom i Östlunds vatten, utan att egentligen vara säker på varför. Men allt puttrar på, lite småmörkt så där, och det blir aldrig dåligt. (8/15)
Rift
2015-05-17
Intressant att få se att Helena Bergström kan vara en riktigt stark skådespelare och inte bara framställa ytligt manierade schabloner som i Colin Nutleys filmer.
JonteW
2013-08-20
Skildring av den dystra svenska byn på ett "Short Cuts" vis, sammanvävda händelser och karaktärer utförd av en riktigt bra casting ensemble där vi ser (till att bara nämna några) Mikael Persbrandt, Jonas Inde, Helena Bergström, Meg Westergren... Men filmen lyckas inte riktigt berätta och engagera så det blir tillräckligt intressant och blir något ojämn i det långa loppet. Även den narrativa delen av Björn Gustafsson känns inte att den får någon funktion, snarare tvärtom. Trots allt så är det en godkänd film med mer potential än vad det utför.
våldsamt_våld
2013-03-25
Suverän bok. Medioker film.
Gigi1943
2013-01-23
Väldigt ojämn film och seg som bara sjutton. Alldeles för långa sekvenser, behövde de dra ut på scenerna för att fylla tänkta minuter? Men jag skall vara snäll - jag gillar ju svenska filmer - och ge den en svag trea. Mycket svag (på gränsen till en tvåa).
Challenin
2013-01-05
Va?! Vad var det här för skit?!!?!! Totalt värdelöst. Segt igenom hela filmen och... "Jaha..."! Gör något bättre med tiden medmänniskor, skippa denna. Tror tom jag tycker sämre om denna är om Kocken - det trodde jag aldrig skulle ske.
smillans
2012-12-27
Bra skådisar men ack så långsam
swampblues
2012-12-24
Älskar den här skildringen av svensk landsbygd.Kunde lätt varit Långshyttan.Säter. Svärdsjö eller nån annan byhåla. Jag känner igen allt. Jag ville aldrig att den skulle ta slut.
Visa äldre kommentarer »