Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Mystic River


Jimmy, Sean och Dave är tre kompisar som spelar landhockey och gör bus varje dag. En dag kidnappas Dave av två män och hålls fången i fyra dagar innan han lyckas rymma. 25 år senare träffas de tre barndomsvännerna igen. Jimmys dotter har mördats och detta ohyggliga brott för de tre vännerna samman igen. Sean är nu polis, Jimmy äger en mataffär och Dave är arbetslös. Men de fyra dygnen som Dave hölls fången i barndomen har påverkat dem alla – inte minst Dave själv.


Originaltitel Mystic River
Regissör Clint Eastwood
Manus Brian Helgeland
Genre Drama, Kriminalare, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laurence Fishburne, Laura Linney, Marcia Gay Harden, Emmy Rossum, Kevin Chapman, Adam Nelson, Tom Guiry, Spencer Treat Clark, Eli Wallach, Robert Wahlberg, John Doman, Cameron Bowen, Connor Paolo, Ari Graynor
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 14943
Filmnummer 14585

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av
Mannen som är känd för huvudroller i spaghettiwesterns och som den hårdkokte polisen Dirty Harry har börjat bli ett mycket respektingivande namn i regissörsbranschen. I och med “Mystic River” ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av topade
Jimmy, Sean och Dave är tre kompisar som spelar landhockey och gör bus varje dag. En dag kidnappas Dave av två män och hålls fången i fyra dagar innan han lyckas rymma. 25 år senare träffas de...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av connya
För de flesta är nog Clint Eastwood en skådespelare. Med Mystic River tar han ett stort steg bort från det för när han själv blir för gammal för den vita duken placerar han några av Hollywoo...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av Henkan
I ”Mystic River” leder Clint Eastwood oss på en resa genom ett labyrintiskt brottfall som har sina rötter i amerikanskt småstadsliv. En resa som är smärtsam, iskall, och leder rakt ner i männi...   Läs mer »

Skapad 2019-12-10 av Stygga-Vargen
Även om han medverkat i några riktigt dåliga filmer så är Clint Eastwood en av tidernas bästa skådespelare och han är även en väldigt bra regissör och år 2003 gav han oss en av 00-talets b...   Läs mer »

Skapad 2019-12-03 av
Filmen handlar om tre barndomsvänner (spelade av Kevin Bacon, Sean Penn och Tim Robbins) som i vuxen ålder förs samman av ett försvinnande. Händelser från barndomen kommer upp och särskilt det ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-24 av JoeZ
Hämnd känns som en främmande känsla för mig. Men sen kan det vara svårt att separera hämnd från ilska, det är svårt att vilja ta hämnd utan att känna någon ilska alls. Om jag skulle summe...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av ontherocks
Clintan. Mannen med stort M, kanske till och med mannen med det största M:t. Åtminstone som skådespelare, för när han gav sig in på att regissera blev jag mest besviken på storheternas storhet....   Läs mer »

Kommentarer


Rele
2019-07-13
En våldsam film med flera duktiga skådespelare. Inte bästa filmen Clintan har regisserat, men betyget fyra blir en svag fyra idag.
jopjop
2019-02-01
Rekommenderad 4...? Visst, spännande till en början. Whodunnit liksom. Men det är ju inget vidare slut. Och varför alltid detta grafiska våld?
norenorama
2019-01-11
Sett den 4 ggr, aldrig gillat den speciellt, men får för mig att se den ibland, blir nog inte en 5e gång dock..
Asmorod
2018-09-06
Kasst klipp. Överspel. Långtråkig. Herre Gud.
StureStenhög
2018-03-13
Jag tyckte att den här var fantastiskt bra när den kom, när jag nu såg om den har jag lite svårt att förstå varför. Visst, det är fortfarande en ganska bra film, men storyn känns extremt skriven och det är väldigt mycket som bara känns random. Vad är t.ex. grejen med att Kevin Bacons exfru ringer och inte säger någonting? Det är bara dumt och tillför absolut ingenting. Den överspelande Sean Penn fick dessutom den kanske mest oförtjänta oscar-statyetten i filmhistorien, hans karaktär känns aldrig speciellt trovärdig. Desto bättre är då Tim Robbins, han är faktiskt otroligt bra, och det är allt kring hans karaktär som håller det här flytande. Det är också skickligt berättat, och eftersom jag inte kom ihåg hur allt hängde ihop, så hade filmen mitt intresse hela vägen även denna gång. Så en svag trea känns det ändå rimligt att ge den

2017-11-19
Sean Penn er riktig grym i denne fantastiske film.
Körsbär
2017-10-21
Många namn hit o dit, relativt spännande blir det men inte mycket mer. Hade hoppats på någon spännande slut twist, men det blev något halv flummigt slut istället. Simpel trea för mig
Stan
2017-07-11
SPOILER: jag gillar hur alla skiter i att Robbins karaktär blev mördad, till och med hans korkade fru skvallrade på honom
dudson
2017-01-15
Riktigt tungt ämne filmen tar upp. Man blir verkligen berörd av smärtan man ser i både Tim Robbins och Sean Penn. Kan tycka det vacklar lite story mässigt då och då. Men överlag en jätte bra film!3+
RustyFilm
2016-12-07
Clintan regisserar detta kriminaldrama som har ett liknande tema som i hans tidigare film ”De skoningslösa”, nämligen hämnd som går snett. Här utspelas den ödesmättade handlingen dock i en helt annan och mycket intressantare miljö. Historien är realistiskt och skickligt berättad. Sean Penns gestaltning av Jimmys sorg när hans dotter plötsligt rycks bort är klockren, bravo
Visa äldre kommentarer »