Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Mysterious Skin


En sommar på 1980-talet i Kansas får 8-årige Brian en blackout som kommer att påverka hans liv. Neil är en vacker och kall ung man vars yttre alla älskar, men vars inre de fruktar. Strax före sin 20-årsdag åker Neil till New York för att leta efter det han tror är kärlek, samtidigt som Brian försöker förstå vad som hände honom under minnesluckan. Hans sökande leder honom till Neil. Tillsammans inser de att det som har format deras liv inte är vad de trodde det var.


Originaltitel Mysterious Skin
Regissör Gregg Araki
Manus Gregg Araki
Genre Drama, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Brady Corbet, Joseph Gordon-Levitt, Elisabeth Shue, Mary Lynn Rajskub, Michelle Trachtenberg, Jeffrey Licon, Lisa Long, Bill Sage, George Webster (II), Chase Ellison, Rachael Nastassja Kraft, Kelly Kruger, Chris Mulkey, Billy Drago, Richard Riehle
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2986
Filmnummer 24732

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


StureStenhög
2020-11-22
Den här filmen förtjänar cred för att den har modet att skildra det här temat på ett så pass ingående sätt, men bra är den tyvärr inte alls. Den är ungefär lika subtil som en atombomb i sitt berättande och allt den vill ha sagt låter den bara karaktärerna säga rakt ut. Handlingen känns så oerhört konstruerad och dialogen låter otroligt skriven. Inget känns naturligt. JGL är störande som vanligt, men jag lägger inte så mycket skuld på honom denna gång, problemet ligger snarare i att karaktärerna är så endimensionella. Alla tycks ha tilldelats en egenskap och fått tydliga instruktioner från regissören om att aldrig någonsin avvika från den. Ett tungt ämne ger inte automatiskt en bra film
quelnightmare
2021-10-30
Gregg Araki har övergett sin grova exploateringsstil till förmån för David Lynchs drömlika texturer. Om det är exploderande huvuden och dildoskämt du är ute efter så är detta inte filmen för dig.
Rai
2018-02-24
Jag gillar den här filmen samtidigt som jag inte gör det! Det är tunga saker som berättas i filmen och som tyvärr allt för ofta barn får uppleva. Det som stör mig att filmen känns lite billig på något sätt. Det känns som de sexuella övergreppen och gay-temat blir bara ett stort jippo och det blir svårt att ta det riktigt seriös.

2017-07-10
En given fempoängare!
Stygga-Vargen
2016-10-29
Väldigt gripande, spännande och välspelat drama. Joseph Gordon-Levitt gör en av sina bästa roller. Filmen är ganska obehaglig men samtidigt väldigt välgjord.
Albion
2016-07-12
En vämjelig film som i och med att den är välgjord innebär att stanken bara blir än värre. Det är svårt att se sådant här och det finns inget nöje med det heller. Filmen är dock bra och man vill hoppas att det är viktigt att sådant är visas också. Betyget blir en stark 3:a, dvs 3+
PeterTheW
2016-02-15
Det är oerhört starkt och jobbigt, samtidigt väldigt intressant och välgjort. Jag kan förstå att många anser den jobbig och att det finns problem med "tonen", dock tycker jag inte att den är lättsam utan snarare till stor del sedd ur ögonen hos en person med stor förvirring och stora problem och tonen är satt efter hans sett att se världen. Det är ofta väldigt jobbigt att se och innehåller scener magstarkare än jag kan påminna mig att jag sett tidigare. På gott och ont.
CinemaStrange
2015-08-17
Jag är sån som har svårt att ta sådant här seriöst men vad som förvånade mig mest var hur sexuellt frigjord snubben va men eftersom det där mönstret fortsatte blir det väl ett invant beteende men tillslut greppa han själv och insåg vad han egentligen höll på med.

2015-07-03
Starka skådespelarinsatser från de flesta, ett väldigt bra manus, bra regi och.... Jag är så jäkla glad över att de inte satte överdramatisk musik över alla scener, à la "Pojken i randig pyjamas". Om man sätter överdramatisk musik över varje scen så dödar det effekten, och det blir bara löjligt. Men "Mysterious Skin" har fortfarande några problem. Barnskådespelarna var ganska kassa, en eller två scener kändes lite äckligt löjliga, och det fanns en del småsaker som jag störde mig på. Men "Mysterious Skin" är absolut ingen dålig film, och den är mycket starkare än Oscar-beten som Pojken i randig pyjamas. 8/10
Krille80
2014-11-11
Det finns en kategori av filmer som är välspelade och tar upp väldigt starka ämnen. Filmer som man är tacksam att man tittade på men som man också inser att man aldrig kommer att titta på igen. Ämnet pedofili får mig att känna sådan sorg och ilska att jag inte vet vad jag ska göra. Slutet är så grymt och hjärtskärande att man mår illa efteråt.
Visa äldre kommentarer »