Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

My Little Princess


Den franska skådespelerskan Eva Ionesco, dotter till fotografen Irina Ionesco, berättar historien om sin egen okonventionella och inte helt hälsosamma barndom i sin första långfilm som regissör. Irinas halvpornografiska foton av sin dotter resulterade i att Eva blev den yngsta Playboymodellen någonsin 1976 vid 11 års ålder. Isabelle Huppert spelar modern som avigt och valhänt älskar sin dotter samtidigt som hon hänsynslöst utnyttjar henne i konstens namn.


Originaltitel My Little Princess
Regissör Eva Ionesco
Manus Eva Ionesco, Marc Cholodenko, Philippe Le Guay
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Isabelle Huppert, Denis Lavant, Louis-Do de Lencquesaing, Anamaria Vartolomei, Georgetta Leahu, Jethro Cave, Pascal Bongard, Anne Benoît, Johanna Degris-Agogue, Déborah Révy, Lou Lesage, Nicolas Maury, Pauline Jacquard, Eve Bitoun, Joe Sheridan
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 47
Filmnummer 95342

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Gordyal
2019-12-30
Det känns som att man skulle kunna diskutera såväl modern som dottern i oändlighet, ur såväl sociala som psykiska perspektiv. Stark film, löst baserad på sann berättelse. Huppert är så klart grymt bra, och den unga Anamaria Vartolomei är obehagligt rätt-castad. Däremot tycker jag att filmen skrapar lite väl mycket på ytan. Nu gissar jag att det finns en tanke med det, eftersom den kretsar rätt så mycket kring yta och yttre. Men det finns så enormt mycket som lämnades osagt, och jag tycker att filmen förlorade på det. (9/15)
Rixn
2012-12-25
Jag ser inte mamman som trasig i första hand, det är något annat som driver henne till sitt fruktansvärda sätt mot sin dotter. Det är som om hon i konstens namn låter allt vara tillåtet. Hon jagar en effekt i sitt fotograferande och hon saknar empatisk förmåga att inse hur illa det påverkar sin dotter. Huppert lyckas fånga den här lilla distinktionen ypperligt. Att det hela baserar sig på riktiga människor ger den där extra dimensionen. Intressant är att den nu vuxna dottern i dagarna lämnade in sin tredje stämningsansökan mot mamman. Otroligt är också Playboys roll.
stgurgel
2012-12-23
Beskrivningen "Isabelle Huppert spelar modern som avigt och valhänt älskar sin dotter samtidigt som hon hänsynslöst utnyttjar henne i konstens namn." säger allt väsentligt. Härlig film om relationer
HerrArne
2012-06-11
En bra regidebut där Isabelle Huppert briljerar som den trasiga mamman.