My Little Pony: Equestria Girls

Ponnyprinsessan Twilight Sparkle har fått sin krona stulen. I ett försök att återta den följer hon efter tjuven genom en magisk spegel som leder till en annan värld. Väl på andra sidan märker hon till sin fasa att hon har förvandlats till människa.

Originaltitel My Little Pony: Equestria Girls
Regissör Jayson Thiessen
Manus Meghan McCarthy
Genre Familjefilm, Animerad, Fantasy, Komedi, 2010-tal
Skådespelare Tara Strong (röst), Ashleigh Ball (röst), Andrea Libman (röst), Tabitha St Germain (röst), Cathy Weseluck (röst), Nicole Oliver (röst)

Bokföringsprogrammet Mineko

darkmist82
2022-05-18
Efter den stora succén med serien "My little pony: Friendsship is magic" fick Hasbro idén att ta ett steg längre och låta våra ponyvänner framträda i mänsklig form, ett koncept som kanske inte ha hyllats lika väl som serien men tillräckligt för att ge ytterligare tre långfilmer, två säsonger med miniavsnitt samt några längre specialepisoder. Även om jag medger att detta koncept inte kan mäta sig riktigt med orginalserien så förs de ändå samman och blir underhållande på sitt vis. Handlingen är bra, underhållande med fina sånger och samma budskap som serien. Även karaktärerna är densamma som serien. Att de vågar gå så här långt är faktiskt ett modigt drag och jag gillar det.
Redfield4ever
2014-02-01
Är förvånad över hur mycket jag gillade den här. Den haar ett fint budskap, precis som serien och humorn är ganska effektiv. Till och med sångerna var helt OK!
angiiee
2014-01-18
Förvånansvärt bra faktiskt. (Hade iofs låååååga förväntningar). Det var en barnfilm helt enkelt.
Ajjen
2014-01-18
Okej barnfilm men jag kräks av hur mycket rosa och puttinutt det var...
Dreamink
2013-11-29
Charmen och humorn från underbara "Friendship is magic" återfinns, men det faktum att filmen även verkar vilja vara "Monster High" och andra liknande fenomen gör det hela till en kluven, identitetslös upplevelse. En bagatell, men en måttligt underhållande sådan.
Blodqvist
2013-10-28
Säger som andra: Serien är bättre. Inte usel film, men inte så bra heller.
Taliah
2013-08-08
Väldigt mycket sämre än serien men lite gullig ändå.
TasnuArakun
2013-06-30
Mina första spontana tankar när den här filmen utlystes: dåligt koncept och ful design. Därför kände jag mig endast måttligt besviken efter att ha sett filmen. På plussidan har vi det faktum att det är samma team som gjort teveserien som också ligger bakom filmen samt de många referenser de har smugit in för uppmärksamma fans. De ha lyckats förr med att vända dåliga idéer till något bra. På minussidan har vi dels designen som inte är alls lika tilltalande och som känns stelare, mindre uttrycksfull och mindre levande än sin ponnyförlaga. Vidare upplevde jag handlingen som tunn och tam. Den kändes simpel och filmen blev aldrig särskilt spännande. Det kan tyckas som att handlingen borde rymmas gott och väl på 72 min men jag upplevde ändå att filmen stressade förbi flera viktiga delar lite väl snabbt.
Dolk1
2013-06-28
Top betyg från mig. Mycket bra film i min åsikt. Bra animation (fast hur dom ser ut som människor är lite underligt) Bra röstskådespeleri och väldigt bra musik. Gillar handlingen mycket och tycker att det var en bra handling för filmen.
Rabieskatten
2013-06-27
Medelbetyg. Bra sångnummer och en hel del moments. Dock dålig plot. Tycker inte om hur alla ser ut som Bratz. Generellt sett är filmen för tjejig för min smak (allting ser ut som Barbies dockhus). Har inte samma charm som originalserien.