Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Mumien


År 1719 före Kristus upptäcker Farao i staden Thebe att hans älskarinna Anck-Su-Namun har ett kärleksförhållande med översteprästen Imhotep. I desperation trotsar Imhotep gudarna och mördar Farao. För sitt hemska dåd bestraffas översteprästen med den yttersta förbannelsen, hans kropp kommer för all evighet att förbli levande, instängd i en trång gravkammare i Hamunaptra, De dödas stad. Man svär att den som öppnar graven ska belönas - med en plågsam död. 1925 kommer en expedition på skattjakt till Sahara. Den leds av äventyraren Rick O'Connell, spelad av Brendan Fraser, den kvinnliga arkeologen och bibliotekarien Evelyn Carnarvon, gestaltad av Rachel Weisz, samt Evelyns bror som spelas av John Hannah. De hittar inte bara en uråldrig grav, utan också en varelse som väntat 3000 år på att släppas fri.


Originaltitel The Mummy
Regissör Stephen Sommers
Manus Stephen Sommers, Lloyd Fonvielle, Kevin Jarre
Genre Action, Äventyr, Skräck, Fantasy, 90-tal
Skådespelare Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Vosloo, Kevin J O'Connor, Oded Fehr, Jonathan Hyde, Erick Avari, Corey Johnson, Stephen Dunham, Tuc Watkins, Omid Djalili, Bernard Fox, Patricia Velasquez, Aharon Ipalé
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 15023
Filmnummer 166

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Redwood
Indiana Jones kan slänga sig i väggen. Här kommer nästa generations äventyrare. Han heter Rick O'Connell. 1932 gjorde Universal Pictures skräckfilmen \"The Mummy\" med Boris Karloff i titelroll...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av Priceguy
Det är möjligt att min livslånga kärlek till oförargliga matinéartade actionfilmer kan spåras till en dag i mitten på åttiotalet. Jag var hemma från skolan eftersom jag drabbats av en av de ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av Rollywood
Den fängslade soldaten och äventyraren Rick O'Connell (Brendan Fraser) får ett erbjudande att bli frisläppt om han visar den klumpige historikern Evelyn Carnahan (Rachel Weisz) vägen till Hamunap...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2023-04-05
Lustigt hur en del 90-tals-CGI håller högre klass än viss nutida CGI -- men det gäller då enbart omgivningarna, inte resten, speciellt kreaturen och poolscenen är mycket tveksamma. Här får man annars se Brendan Fraser springa snabbare än hästar och slåss med en blandad samling odöda i ett klassiskt matinéäventyr av Indiana Jones-typ, så mycket mer skräck än så vet jag inte om det är, men "komedi" saknas i genrelistan.
sodomiten
2022-03-03
Tacksamt tema med Egyptens mystik. För min del skulle det kunna komma en action- äventyrs film med mumier varje sommar. Jag skulle inte tröttna. Tänk att mumien gillade Benjis davidstjärna..
päronanton
2022-02-10
Helt okej, små rolig och äventyrlig!
idaho1981
2022-02-06
Underhållande äventyrsfilm, precis lagom för genren. Ibland behöver man bara få må lite bra av en film och då är det väldigt passande.
idaho1981
2022-02-06
Underhållande äventyrsfilm, precis lagom för genren. Ibland behöver man bara få må lite bra av en film och då är det väldigt passande.
Jonkenstein
2021-12-02
Mycket bra film det. Älskar såna här äventyrsfilmer.
Zingostar
2021-11-28
Spännande och underhållande rakt igenom. En av tidernas bästa äventyr och skräckfilmer. är en perfekt mix av spänning och skräck.
Visse93
2020-07-17
En mycket spännande och underhållande film med action, äventyr och lite humor.
martineden
2019-12-20
En underhållande äventyr-skräck-action-film som, även om den inte är något mästerverk på något sätt, faktiskt engagerar så länge den varar. Jag tror att filmen lyckas för att den inte tar sig själv och sin handling på allt för stort allvar. Filmen är ganska standard, men jag tycker faktiskt att effekterna håller ganska god klass för att vara ett tidigt exempel på CGI. Underhållande utan vidare djup. Helt okej! 3.
Knasiga-Lasse
2018-06-02
trams
Visa äldre kommentarer »