2.5
2.5
Mulan

När Kinas kejsare skickar ut en order att en man från varje familj måste tjänstgöra i den kejserliga armén för att bekämpa ett anfall som hotar Kina, tar Hua Mulan, den äldsta dottern till en stor krigare, sin åldrande fars plats. Utklädd till man under namnet Hua Jun blir hon prövad till det yttersta. Det är en episk resa som kommer förvandla Mulan till en av de största kinesiska krigarna någonsin och ge henne en hel nations respekt… och en fars stolthet.
Originaltitel | Mulan |
Regissör | Niki Caro |
Manus | Lauren Hynek, Rick Jaffa, Elizabeth Martin, Amanda Silver |
Genre | Drama, Familjefilm, Action, Äventyr, 2020-talet |
Skådespelare | Liu Yifei, Donnie Yen, Gong Li, Jet Li, Jason Scott Lee, Yoson An, Tzi Ma, Rosalind Chao, Cheng Pei-pei, Xana Tang, Ron Yuan, Yu Jun, Chen Tang, Doua Moua, Jimmy Wong, Nelson Lee, Lee Hoon, Crystal Rao, Elena Askin, Vincent Feng, Roger Yuan, Arka Das, Jen Sung |
Filmen är dålig i sig men sen att de tackar "säkerhetsyrkorna" i Xinjiang i eftertexterna som begår etinsk rensning just nu i området, horribelt. Huvudrollsinnehavaren kritiserade själv frihetsrörelsen i Hong Kong. Denna filmen sitter i knät på Pekinhregimen
Älskade den!
Skojar folk? det här är nåt av det sämsta jag sett. Eller försökt att se, för det här är praktiskt taget osebart. Varenda scen är övertydlig, Mulan pratar med sig själv i halva filmen för att filmen inte klarar av att visa något själv. Nej, skräp till remake till något som ändå hade potential, men ingen passion. Den enda passionen i projektet verkar att ha varit att bli bättre kompis med kina och deras pengar.
Bra filmstund som tyvärr aldrig briljerar någonstans. Den hade kunnat vara väldigt sagolik såsom sin animerade föregångare, blodig såsom de flesta fältslagsfilmer eller konstnärlig såsom Crouching tiger hidden dragon m.fl. Istället blir filmen en lightversion av alla tre och blomstrar aldrig ut helt någonstans. Fortfarande underhållande och ganska bra dock.
En bra version om historien Mulan med fylld av action och äventyr!
hade gett den en 2.a om det inte hade varit för att jag gillar storyn och budskapet. skådespelarna är inte speciellt bra. varför inte en kinesisk cast?
Såg 5 minuter och störde mig som bara den. Stängde av och spenderade resten av av de 2 timmarna och kollade på färg torka och vart mycket mer underhållen. HÅLL ER BORTA!
Gillar den. Men den kinesiska är bättre. Även Disneys tecknade är bättre.
Starkare än många andra live-actions från Disney ändå. Positiv överraskning.
Helt ok men precis som nästan alla dessa nyversioner av Disneys animerade klassiker så tillför den inte särskilt mycket.