3.4

Magic Cop

Morbror Feng reser till Hong Kong tillsammans med sin systerdotter och lyckas hamna mitt i en mystisk drogsmugglarhistoria som polisen inte klarar av. Varför inte? Är det som Feng påstår, att diverse övernaturligheter i form av vampyrer och zombies har släppts lös? Och så passar morbror på att 'feng shui'-a till lite lägenheter på kuppen.

Originaltitel Qu mo jing cha
Alternativ titel Mr. Vampire 5
Regissör Tung Wei
Manus Tsang Kan-cheung
Genre 90-tal, Skräck
Skådespelare Lam Ching-ying, Frankie Chin, Wilson Lam, Michiko Nishiwaki, Wu Ma, Wong Mei-wah

BrutusBeefcake
2018-03-23
Om man sedan tidigare gillar eller bara intresserad i att se en taoism-magi-kung fu-vampyr-zombie-rulle så är Magic Cop en perfekt film i genren. Men det är så kallad "acquired taste" och kräver god smak från tittaren. (10/15)
Gordyal
2012-05-02
Allt som inte är "action" är totalt ointressant, och dessvärre tar det upp den större delen av filmen. Men action-sekvenserna är lysande, med marionett-zombies, magi-kung fu och massor med okonventionella idéer som avlöser varandra. Som bäst är det nästan hongkongsk Evil Dead-klass. (9/15)
Kiba
2005-12-12
En av de bättre filmerna i "Ghost Kung Fu Comody"-genren.
Superbit
2005-02-15
En mycket underhållande asiatisk film med en blandning av kampsport och hokus-pokus och riktig bra koreografi.
Sibilisibili
2004-07-22
Maniakaliskt fantastiskt djuplodiskt skitkuliskt braisk film.