Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Moulin Rouge


Den unga poeten och författaren Christian reser år 1899 från London till Paris och hamnar mitt i den bohemiska revolutionen. Genom sina nyfunna och lika bohemiska vänner blir han presenterad för den undersköna kurtisanen och glädjeflickan Satine, stjärnan på den färgsprakande nattklubben och bordellen Moulin Rouge. Christian blir vid deras första möte förälskad i den vackra kurtisanen och Satine blir även hon, om än motvilligt, förtrollad av Christians sång och bryter därmed den gyllene regeln - att aldrig bli förälskad.


Originaltitel Moulin Rouge!
Regissör Baz Luhrmann
Manus Baz Luhrmann, Craig Pearce
Genre Drama, Romantik, Musikal, 2000-tal
Skådespelare Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo, Jim Broadbent, Richard Roxburgh, Garry McDonald, Jacek Koman, Matthew Whittet, Kerry Walker, Caroline O'Connor, Christine Anu, Natalie Mendoza, Lara Mulcahy, David Wenham, Kylie Minogue, Deobia Oparei, Linal Haft
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 22796
Filmnummer 2785

Recensioner

Skapad 2019-12-09 av Gordyal
Denna film tog mig verkligen på sängen. Förvisso är jag ingen större vän av vare sig musikaler eller svulstiga Hollywood-produktioner, men Moulin Rouge är verkligen ett absolut lågvattenmärke...   Läs mer »

Skapad 2019-12-06 av Boondock_saint
Moulin Rouge är en fantastisk saga med den slitna premissen \"kärleken övervinner allt!\" Men då och då kommer det faktiskt en regissör som lyckas med att höja det gamla budskapet som det har g...   Läs mer »

Skapad 2019-12-06 av rikirock
En passionerad poet faller för en förtrollande vacker kurtisan i denna exotiska kärleksmusikal av fantasifulle och visionäre regissören Baz Luhrmann (Romeo+Julia och Strictly Ballroom). Stjärnor...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av IdaRystad
Moulin Rouge sprakar av färger, ljud och känslor. Handlingen utspelar sig i Paris på nattklubben Moulin Rouge. Där lever Satine (Nicole Kidman), en kurtisan. När Christian (Ewan McGregor), en fat...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av othis
”Moulin Rouge” börjar och slutar med en ridå som dras ifrån respektive sluts medan kapellmästaren höjer sin taktpinne för ouvertyr och final. En signal om att det här är en fantasiflykt; en ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-01 av Tinuvíel
För att göra denna färgsprakande historia kort handlar Baz Luhrmans film om hur den bohemiske författaren Christian möter kärleken på nattklubben Moulin Rouge i sena 1800-talets Paris. Kvinnan ...   Läs mer »

Kommentarer


darkmist82
2022-10-21
En mycket vacker musikal i modern tolkning som bara Bas Luhrmann kan skapa. Skådespelarna spelar över på ett proffsigt sätt så man tar filmen för vad den är. Moderna tolkningar av låtar men med en klassisk kärlekshistoria som man tar sig an med ett klassiskt tragiskt öde som inte lämnar en utan en tår på ögonen. Baz visar här sin fulla mognad som regissör där hans unika stil kommer väl till pass. En film klart värt att se.
Murvel48
2018-02-16
En hysterisk, stökig och irriterande film med värdelös musik.
karlmats
2018-01-27
Snabba klipp och mycket burlesk, Moulin Rouge är lite som en lång musikvideo med ett hafsigt manus och den lever mycket på att Kidman och McGregor ska leverera så mycket charm att man bortser från bristerna. Trots att jag gillar båda skådisarna så lyckas de inte fullt ut, att de sjunger moderna sånger har jag inte så mycket problem med egentligen, men mer magi och mindre galna klipp hade behövts. Jim Broadbent går iaf all in i sin roll som föreståndare för hela den cirkusen men jag får väl överlag samma känslor som när Baz Luhrmann skulle ge sig på och modernisera Romeo och Julia, det blir lite för mycket coolhetssökande och lite för lite intresse av att göra en bra film. Det var roligare att vara på Moulin Rouge än att se filmen om stället. En ganska stabil 2a.
Rai
2018-01-20
Överskattad, men ok film...
erc
2017-12-29
Förmodar att man kan kalla Moulin Rouge! för en typiskt "postmodern" film; blandningen av genre, gammalt med nytt, visuellt och musikaliskt ("ytligt") med mening ("djup"), det verkliga med fantasin, överflöd av intertextuella referenser, osv. Lägg till det förföriska (musiken, färgerna, den snabba klippningen, och - inte minst - kvinnorna) och du är hemma. Det är välgjort, men liksom en för lång musikvideo snart bli påfrestande blir också den här filmen det. Inga pauser tillåts, inget utrymme för att hämta andan. Och när innehållet på det reduceras till en platt kärlekshistoria, platt och likriktad, och lika stereotypt konstnärsblivande, ja då blir det helt enkelt för mycket. Självmedvetenheten är (över)tydlig, det går för långt. Som med karikatyrerna; karikatyrer fungerar bara om de lyfter fram och förlöjligar en underliggande konflikt. Annars blir det fars och spektakel. Referenserna till "Children of the revolution" spelar bara en ursäktande roll, de tonas ner oursäktligt mycket. Men ändå, bortsett från svagheterna finns här ett nyskapande och ett mod som måste respekteras. Idémässigt förlegat, men ett försök med de samtida filmteknikerna. Man skulle med andra ord önska att filmen fungerade som inspiration för andra att fördjupa potentialen, vilket man i efterhand kan konstatera har uteblivit. Ett berömvärt försök, men ett försök som i slutändan misslyckas. -- Men som musikal betraktat? Det är bortom min förmåga att bedöma. Gillar hur "moderna" poplåtar används, hur musik, dialog och bild integreras på ett nära nog sömlöst sätt. Slutligen binds lagren (historien i historien, bilden i bilden, osv) ihop, bara att det är ganska tunt.
RustyFilm
2016-12-10
En Australiensisk filmmusikal som är byggd på en mycket tunn historia som utspelas i förra sekelskiftets Paris. Filmen som är helt hysterisk med ett kaos av färger och filmtrick innehåller en hel del bra populärmusik som passar väl in i handlingen. Arrangemanget och framförandet av musiken är dessvärre dåligt. Det här är ingen höjdare. Dock sevärd
RadioSaga
2016-11-24
En klassiker som måste ses!
Stygga-Vargen
2016-11-17
När det gäller skådespelarna och musiken finns det inte mycket att klaga på. Storyn är det väl inget större fel på men sättet man berättar den på kunde ha varit bättre.

2016-08-14
riktig bra musikk og morsomme scener.
DrJW
2016-03-20
Kostymerna, scenografin (då den inte klipps framåt och tillbaks!) och filmen i sig är snygg gjord, men känns mer som att den här hade varit bättre som en musik video! Har en intressant handling, men den är full av flaws och plotholes, och den STÖRSTA nackdelen med den här är att de här är en jukebox musikal, alla sånger är låtar från Queen till Whitney Houston bl.a. De här är en musikal som inte borde ha varit en jukebox musikal, de hade varit mer passande och bättre om de hade gjorts egna skrivna sånger till den här filmen istället, de känns så bisarr och fel placerad att höra låtar av U2, KISS och The Police i en stor budget musikal rulle som vann två Oscars! (dock inte för Bästa Film, tack och lov, för de hade bara varit så fel!). T.o.m. musik videon till Christina Aguliera´s cover till Lady Marmalade, och som var den här filmens soundtrack, funkade bättre än självaste filmen!
Visa äldre kommentarer »