billiga elavtal

billiga elavtal

Motståndaren

När brottaren Imans liv ställs på ända tar han med sig sin familj och flyr till Sverige. Trots den osäkra tillvaron på asylboendet lyckas föräldrarna skapa en trygg punkt för sina döttrar, men har de verkligen undkommit hotet från hemlandet? En mörk hemlighet riskerar att trasa sönder familjen – och tvingar pappa Iman att konfrontera sitt förflutna.

Originaltitel Motståndaren
Alternativ titel Opponent
Regissör Milad Alami
Manus Milad Alami
Genre Drama, 2020-talet
Skådespelare Payman Maadi, Ahmed Abdullahi, Björn Elgerd, Ardalan Esmaili, Diana Farzami, Arvin Kananian, Nicole Mehrbod, Marall Nasiri

JD
2024-05-20
Payman Maadi är suverän, även Marall Nasiri är mycket bra. Liksom barnen som spelar deras döttrar. Kanske en av de mest övertygande familjeskildringar jag sett på film. Synd att historien i vissa väsentliga delar inte övertygar riktigt på samma sätt. Men klart sevärd ändå. En film som dröjer sig kvar efteråt.
mammene
2024-05-05
Det jag uppskattar med detta att man tog en annan väg än det brukas när det handlar om människor som flytt till annat land, problemet är inte alltid främlingsfientlighet. Det skildrades även väldigt bra hur det kan vara att bo på en flyktingförläggning, att bli flyttad fram och tillbaka och en aldrig sinande ström av nya flyktingar. Mycket här var bra skildrat och mycket låg under ytan som förde filmen framåt, kanske man inte fick svar på allt, det är inget jag har problem med.
Ful_fisk
2024-02-12
Spännande och välgjort drama. Tät och intensiv, bra berättande och bra skådespelare. Det mesta fungerar, tycker jag. Var inte helt förtjust i hur filmen avslutades bara.
KyLLo
2023-10-20
Gillar att man kastas rätt in i handlingen och att det är verklighetsnära. Bra utländska skådespelare. Tycker dock mindre bra om andra halvan. Det är ändå bättre kvalitet än svenska Bullets som jag såg här om dagen.