Motocross Kids
Evan Reed var tidigare en av världens bäste motocrossförare och numera tränare för sin dotter. När hon lägger av slutar även Evan. En dag ringer en gammal vän upp honom och behöver hjälp. Ett motorcykelgäng ledd av Viper hotar att ta vännens ranch, ranchen där ett gäng ungdomar tränar motocross. Allting avgörs i en motocrosstävling där vinnaren får ranchen.
Originaltitel | Motocross Kids |
Alternativ titel | Moto X Kids |
Regissör | Richard Gabai |
Manus | Michael Gannon |
Genre | Familjefilm, 2000-tal, Action |
Skådespelare | Lorenzo Lamas, Josh Hutcherson, Bobby Preston, Alexa Nikolas, Alana Austin, Dan Haggerty, Gary Busey, Todd Holland, Phyllis Diller, Evan Marriott |
Den här härliga rullen har verkligen allt som en djurfilm ska ha. Ett högklassigt djur (apor tycks alltid leverera), en fullkomligt ologisk och genomdum story, och ett gäng väldigt underhållande skurkar med den ständigt utflippade Gary Busey i spetsen. Att den goda sidan förutom apan också består av Lorren Lamas och en trio med kids som man faktiskt inte stör sig på, gör ju dessutom att man aldrig faller för frestelsen att börja hålla på herr Busey. Det här är också en film som är förutsägbar på helt rätt sätt, och man kan därför inte låta bli att jubla lite varje gång nån utav genrens klyschor dyker upp. Men mest av allt är ju det här helt enkelt en kavalkad av dumheter, och då det är precis vad man vill ha, så kan man inte göra annat än att konstatera att den här filmen tillhör det bättre som djurfilmsgenren har att erbjuda
När man trodde att man hade sett de allra flesta av de riktigt högoktaniga djurfilmerna där ute, så var det en oerhört glad överraskning att få uppleva en skrattfest av denna kaliber. Det händer så mycket dumma saker att man kiknar, allt är så dumt att man bara sitter och njuter. Busey är en perfekt skurk och att han har en hantlangare vid namn Mongo, som förresten äger en företagskoncern, är en kul detalj. Djurfilmsgenren har än en gång givit mig glädje och jag lapar girigt i mig av det härliga som bjuds.
Åh herregud vilken jävla höjdarrulle. Här visas återigen varför schimpanser är de klart lämpligaste djuren att headlina dessa guldklimpar till filmer. Storyn är helt underbar, och utförandet hanteras med mästerlig elegans av Richard Gabai. Ungarna är inte alls störiga, snarare tvärtom, den lilla tjejen är precis lagom präktig och söt. På det har vi självaste Lorenzo Lamas och en hel hög med sköna baddingar ledda av ingen mindre än Gary fucking Busey. Humorn är fullkomligt träffsäker och toppas av ett fantastiskt slut där vi får reda på både det ena och det andra om skurkgänget. Jag skrattar så jag kiknar och det är så mycket gotte i det här att jag förmodligen inte ens kommer ihåg hälften, definitivt något att se om när man behöver piggas upp. Motocrossporrscenerna hålls också hyfsat korta vilket uppskattas.
Tycker den är snyggt gjort fina vinklar på motocross körningen. Bra historia också.
Härlig handling och rolig intrig gav egentligen filmen fullpott, men lite hysterisk och överdriven ibland drog ner betyget - och dubbningen var urusel! Men 11-åringen och 10-åringen tokgillade den. Såklart :)
Filmiskt sett ganska unken men gjord med en viss glimt i ögat och den publiken den riktar sig till tycker säkert att den har sina stunder.