Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Mothra


Vid en expedition till en påstått öde ö som används för atomtester hittas två små tvillingflickor. Expeditionens ledare tar med dem hem till Tokyo för att visa upp dem, men deras telepatiska kraft lockar till sig jätteinsekten Mothra som bor på ön och dyrkas som en gud av dess befolkning.


Originaltitel Mosura
Alternativ titel Daikaijû Masura
Regissör Ishirô Honda
Manus Shinichi Sekizawa
Genre Fantasy, Science Fiction, Thriller, 60-tal
Skådespelare Furankî Sakai, Hiroshi Koizumi, Kyôko Kagawa, Ken Uehara, Emi Ito, Yumi Ito, Jerry Ito, Takashi Shimura, Harold Conway
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 57
Filmnummer 27179

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Robkiller
2023-04-12
Håller intresset uppe och är helt ok.
hsimpson
2021-03-15
Riktigt färgstark och underhållande. Sjukt B (särskilt sista tredjedelen), och manuset har fått stryka på foten till förmån för leksaks-tanks, men i rätt läge är denna film supercharmig.
StureStenhög
2016-12-22
Klart över genomsnittet från vad jag har sett i den här genren. Här finns en lite mer utvecklad story än vad man är van vid, och man överexponerar aldrig sitt monster. Mothra är också bland de värsta aber jag har sett, och det är klart positivt. Men det är dessutom ett monster som man kan känna viss sympati för, och även det är ett plus. Men tempot är lite väl slött, ett inte helt ovanligt problem i genren vad det verkar. Jag måste också ifrågasätt alla dessa ungar som alltid dyker upp i dessa filmer, japanska ungar är möjligen t.o.m. värre än andra ungar. Stark tvåa
oogum
2016-04-30
Nelson skrattar elakt.
Lotso
2014-10-04
I sin helhet gillade jag ändå filmen. Visst hade jag även önskat där var ett annat monster i den, men det har vi Godzilla vs. Mothra för, så jag kan inte klaga så mycket. Detta är Mothras egna film och den är faktiskt relativt bra. Karaktärerna är tillräckligt intressanta, fastän det tar litet tag innan Mothra dyker upp. Men när hon väl dyker upp är det non-stop underhållning för varje kaiju älskare. Den når verkligen inte upp till samma nivå som den första Godzilla filmen, men är ändå en bra och värdig filmstart på en av de mest kända monstren i filmkultur någonsin och för det har denna filmen en speciell plats bland kaiju filmerna.
singelmamma
2012-07-28
Mjaee, lite halv besviken på denna film. Sköna effekter men ack så seg den var. Lite väl tramsig också på sina ställen.
Ola_Schubert
2010-01-10
nä, även fast jag minns denna ifrån barndomen, tror jag, så kan det inte bli mer än en stark tvåa i betyg, skit är skit, även fast jag kanske minns den.
GinNTonic
2009-08-31
Kultig monsterfilm. Diggar kvinnornas Mothra-sång.
Ola_Schubert
2009-07-29
Minns ännu många detaljer i denna film som jag såg som barn. Så den måste ha gjort intryck på mig. Sätter en stark trea, så länge. Kommer dock ganska säkert att se den nya varianten om jag får tillfälle. Men jag blir å andra sidan lite förvirrad. Eftersom jag mindes mothra som en stor larv som sedan förvandlades. Inte som något mekaniskt. Jag minns de båda flickorna i fågelburen, så det borde vara samma film.