2.1

Mother of Tears

En urgammal urna hittas på en kyrkogård utanför Rom. Väl öppnad utlöser den en serie av våldsamma incidenter: Rån, våldtäkt och mord ökar dramatiskt, samtidigt som flera mystiska unga kvinnor från alla världens hörn kommer till staden. Alla dessa händelser är orsakade av Mater Lacrimarums återvändande, den sista av tre mäktiga häxor som har spridit terror och död i århundraden. Dario Argentos avslutande del i häxtrilogin.

Originaltitel La terza madre
Regissör Dario Argento
Manus Jace Anderson, Dario Argento, Walter Fasano, Adam Gierasch, Simona Simonetti
Genre Drama, Thriller, Skräck, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Asia Argento, Moran Atias, Tommaso Banfi, Coralina Cataldi-Tassoni, Udo Kier, Cristian Solimeno, Adam James, Valéria Cavalli, Philippe Leroy, Daria Nicolodi, Robert Madison, Jun Ichikawa, Paolo Stella, Barbara Mautino, Massimo Sarchielli

dudson
2019-04-23
Avslaget & dassigt är vad filmen förmedlar. Gamle Argento har verkligen lagt av sig. Till filmens plus- konto är gore scenerna. Tok brutala. Samt dom välkända kamera åkningarna. 2+
Spidde
2019-02-20
27 år efter den senaste filmen väljer Argento att avsluta trilogin med den här filmen. Där de två tidigare filmerna var konstnärliga och fascinerande är det här bara otroligt dåligt på alla sätt. Uselt skådespel, groteskt övervåld, Tommy Wiseau-manus och de sämsta specialeffekterna jag har sett på evigheter. Dock är den rätt kul att se just av dessa anledningar och jag hade kul medan jag såg den. Låten på slutet var också fruktansvärd. Sevärd för att vara det magplask det är.

2015-05-10
Lågbudget skräck med usel skådespel. Trist att se Argento göra sådant här skräp. Han har svårt att anpassa sina produktioner. Känns som en film från tidigt 90-tal rent produktionsmässigt. 2/10
Punkliv
2014-08-17
Rekommenderad tvåa. Chopper Chicks in Zombietown är inte längre den sämsta filmen jag sett.
Mortiis
2013-05-08
Det börjar kännas uttjatat att klaga på Argentos nyare filmer men jag kan inte hålla mig. Karlns fingertoppskänsla är som alla vet som bortblåst och även om man kan ana ljusglimtar ibland är detta verkligen inte en bra film - å andra sidan är det inte heller helt katastrofdåligt, bara delvis. Som en avslutande del i en trilogi i vilken denna film har föregåtts av Suspiria och Tenebre är detta förstås ett skämt och överanvändningen av CGI hade den forna teaterblodsmästaren gärna fått skippa helt och hållet.
chishio
2013-04-05
Suspiria och Inferno är nog två av de bästa filmerna jag har sett och Argento är en av de skickligaste filmmakarna som är levande, men detta ''avslut'' på en felfri trilogi var något av de sämsta jag har sett. Den var helt enkelt tråkig. Det var mest bara någonting jag gillar att kalla ''äckel-skräck'' där lätt äcklade människor blir ''rädda'' av special effekterna. Dessutom så är några av effekterna i CGI vilket förstör den ännu mer. Handlingen var inte tilltalande och filmen hade ingen röd tråd. Skådespeleriet var uselt och filmen dålig gjord. Det enda jag gillade med filmen var referenserna till Argentos gamla bra filmer.
ladyvengeance
2012-09-15
Jag älskar ju Suspiria, och gillar inferno, så jag vill gilla den här också. Men really, I cannot be bothered. Stängde av efter trekvart.
Vertov
2012-09-04
Svag 2:a, mycket svag
answai
2012-07-07
De båda föregångarna var estetiskt tilltalande, vilket i någon mån ursäktade bristerna - så är inte fallet här: detta är bara risigt. De tonåriga punkhäxorna är bara fjantiga, andeskådandet tramsigt och släkthistorien förstör mer än den tillför. Vad värre är, är att denna bryter mot mytologin i de föregående (där trots allt luckor kunde ursäktas eftersom värden var annorlunda). Som film: uselt.
stgurgel
2012-06-10
Mycket bättre än sitt rykte men häxgänget var inte det minsta ok, bara fruktansvärt fåniga