Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Mother!


Ett pars förhållande sätts på prov när objudna gäster kommer till deras hem och avbryter deras lugna existens.


Originaltitel Mother!
Alternativ titel Mother
Regissör Darren Aronofsky
Manus Darren Aronofsky
Genre Drama, Skräck, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Michelle Pfeiffer, Domhnall Gleeson, Brian Gleeson, Kristen Wiig, Stephen McHattie, Jovan Adepo, Laurence Leboeuf, Amanda Warren
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 715
Filmnummer 125488

Recensioner

Skapad 2022-08-25 av Stygga-Vargen
Jag betraktar mig själv som något av en konnässör när det gäller skräck och jag uppskattar både mainstream- och undergroundproduktioner och en av fördelarna med undergroundskräck är att det...   Läs mer »

Kommentarer


djonipony
2023-08-18
Glömde tydl betygsätta vid årsskiftet 19/20 då den sågs. Inte dålig, definitivt inte, men Mådde fan dåligt av den. Drömde mardröm första natten efter tittningen. Tveksamt om den någonsin ses om.
vonadel
2022-06-22
Hade inte kollat upp något om filmen innan, vilket gjorde att jag inte uppskattade filmen speciellt mycket när jag kollade på den. Tyckte mest den var lite jobbig. Efteråt kollade jag upp lite, och då blev det ju något annat. Synd att jag inte gjorde kopplingen medan jag kollade, för då hade den nog fått ett lite bätte betyg. 4/10
finkan
2022-01-09
Filmen väcker många känslor, fram till sista delen var det ilska och ett fruktansvärt obehag, det riktigt kröp i mig..
fridenpaden
2022-01-05
The Fountain talade till mig. Kändes som om jag greppade allt direkt. Men med Mother! så var jag tvungen att pausa mitt i filmen och googla upp svaren på symboliken. Det var en bra idé, för annars hade den här filmupplevelsen slutat katastrofalt.
Gordyal
2021-12-05
Ytterst ojämn film med skyhöga toppar och en och annan onödig dal. Det tog ett tag innan jag kopplade symboliken, men sedan blir den ytterst svår att missa. Subtilitet är inte filmens ledstjärna, och jag tror faktiskt att det är lika bra. (9-/15)
KyLLo
2021-09-13
Inte alls någon Funny Games, som man kanske kan tro av beskrivningen. Lawrence är bra i huvudrollen, miljön är trivsam och en del bra kameravinklar. Annars är det misslyckat. Först är den långtråkig och sedan blir den förutsägbar, överarbetad och övertydlig. Ettan är stark ändå.
Ranma
2021-08-25
Mycket välgjort, välspelat och tänkvärt. Med det sagt så är det en av de absolut otrevligaste filmupplevelser jag varit med om, inte en film jag någonsin vill se igen.
Rai
2021-08-01
Absolut inte min typ av film och den är obehaglig. Jag förstod inte riktigt vad Ed Harris och Michelle Pfeiffer hade i filmen att göra när det bara försvann...
elibaaba
2020-11-15
Otroligt missförstådd briljans till film. Jennifer Lawrence och Javier Bardem spelar sina roller till perfektion. Filmen får en att fundera på Väldigt intressanta perspektiv och symbolism gällande gud/mänskligheten/moder jord. Jag förstår att filmen är en vattendelare, men tror främst att de som dömer den som dravel inte riktigt har tolkat symbolismen till fullo. En sak som kan vara bra att minnas är att Darren Aronofsky är ateist.
Murvel48
2019-11-27
En absurd film som får det att krypa i en av både ilska och obehag. Man vill ju ge alla, inklusive maken, en stor fet smäll på käften. Samtidigt är det väldig sevärt och välgjort.
Visa äldre kommentarer »